Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov | Cățărat în Cheile Râșnoavei *10.09.2018-11.09.2018*
15281
bp-legacy,post-template-default,single,single-post,postid-15281,single-format-standard,admin-bar,no-customize-support,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive,no-js

Cățărat în Cheile Râșnoavei *10.09.2018-11.09.2018*

Cățărat în Cheile Râșnoavei *10.09.2018-11.09.2018*

După drumul scurt cu o oprire la Lidl să ne cumpărăm câte ceva de mâncare ne-am coborât din mașină în Prăpăstiile Râșnoavei lângă un foișor și o șcenă veche. Nu am stat prea mult pe gânduri și am început să ne echipăm pentru cocoț. În mai puțin de o oră de la coborârea din mașină ne aflam lângă un perete de cățărat cu trasee ușurele. Două trasee de începători pe care le-am făcut toți patru de încălzire. 

Entuziasmul nostru a fost afectat de al treilea traseu pe care l-am încercat. Levi a urcat primul cap de coardă și după o cădere și câteva sgârieturi  a reușit săl termine. Apoi am urmat eu să-l cațăr în manșă. Am pornit încrezător dar după primii trei metri m-am blocat, mult mai jos de cât am crezut. Dacă Levi nu insista să mă cațăr mai departe, coboram fără să mă chinui să termin traseul, folosind și alte mijloace neloiale. Am reușit să-l termin folosindu-mă de bucle și cățarat pe copacii de lângă perete. Cezar a fost ultimul care a coborât de pe perete și ne-am strâns echipamentul și am plecat la alt perete cu trasee puțin mai grele. 

Tibi a cățărat un traseu plin de mici surprize faine fiind filat de Cezar iar eu mă chinuiam să-l filez pe Levi care a pus doar prima buclă. 

Amândoi au ajuns în același timp în top dar stările lor erau foarte diferite. Tibi foarte încântat și fericit că a reușit să cațere o surplobă ieșind dintr-o fisură iar Levi puțin dezamăgit că s-achinuit mai mult decât a crezut că se va chinuii. Cât timp a cățărat Cezar traseul făcut de Tibi cei doi își luau o pauză în hamac. A reușit să termine traseul ajutat de încurajările noastre. Entuziasmul lui era asemănător cu cel a unui copil care a câștigat o jucărie la pufuleții cu surprize. Imediat ce am terminat și eu traseul l-a încercat si Levi dar oboseala începuse să-și spună cuvântul și i s-a pus un cârcel la deget.

Ne-am dat seama că suntem prea obsiți să mai cățărăm și am plecat la foișor, locul în care ne-am întins hamacele să dormim.

După ce am mâncat și am strâns lemne pentru foc  ne-am luat hainele groase și ne-am așezat lângă foc. Ăsta a fost începutul unei nopți vesele  cu muzică pusă de pe telefon, discuții despre politică, Erasmus, viitor și America. Aceste dicuții erau întrerupte de o vulpe curioasă. Într-un târziu ne-am pus la somn, după clătitele lui Levi iar foamea ne-a trezit pe la ora 11.00 și fiecare în ritmul lui a început să-și pregătească de mâncare. 

La ora 12.00 am început să ne cățărăm pe Creasta Generalului. 

Totul a decurs fără peripeții, încet și sigur. Traseul l-am terminat pe Via ferrata.

Întoarcerea la mașină am făcut-o în pași mari și rapizi iar oboseala ne-a tăiat berea de la sfârșitul turei și ne-am împrăștiat fiecare la casa lui.

Raport de tură realizat de către:

Alexandru Stoleru

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to toolbar