Dragii nostri,

    Asa cum am promis la incheierea campaniei BRD “Cautam oameni mari”, revenim cu vesti noi despre Crina Coco Popescu si expeditia “Australia-Oceania 2010” care se apropie de sfarsit.

    COCO S-A TINUT DE CUVANT!  Pe data de 24 ianuarie 2010 ea a stabilit un nou record absolut, fiind cea mai tanara alpinista din lume care a atins varful masivului CARSTENSZ PYRAMID (4884m, cel mai inalt din Oceania), la numai 15 ani, vechiul record apartinand Samanthei Larson din SUA, care a urcat acest munte in 2007, la 18 ani. Totodata Coco este si prima alpinista din Romania care a escaladat acest munte. Aceasta reusita a avut loc la doar doua saptamani dupa ce, in Papua Noua Guinee, Coco si tatal ei au urcat in premiera romaneasca Mount Giluwe – 4368m (prima echipa romaneasca pe cel mai inalt vulcan din Oceania).

    Succesul acestei expeditii a adus-o pe Crina Coco Popescu cu un pas mai aproape de realizarea circuitelor “Seven Summits” si “Seven Volcanoes” (cele mai inalte varfuri, respectiv cei mai inalti vulcani de pe fiecare continent). Astfel Carstensz Pyramid este pentru Coco al 4-lea varf urcat din Seven Summits (dupa Aconcagua – America de Sud, Kilimanjaro – Africa si Elbrus – Europa), iar Mount Giluwe este al 5-lea vulcan din Seven Volcanoes (dupa Ojos del Salado – America de Sud, Damavand – Asia, Kilimanjaro – Africa si Elbrus – Europa).

    Dupa aceasta expeditie reusita Coco se va pregati sa plece in America de Nord unde la vara va urca pe cel mai inalt vulcan de pe acest continent, Pico de Orizaba (Mexic – 5636m) si Denali (sau McKinley, 6194m – Alaska), cel mai inalt varf din America de Nord, acesta din urma fiind situat in vecinatatea Cercului Polar al Pacificului de Nord, cu conditii atmosferice din cele mai aspre, acces lung si foarte dificil, fiind considerat etapa de referinta a Seven Summits.

    Peste cateva zile vom reveni cu un comunicat de presa, dar pana atunci am vrut ca pe voi, cei care ati sustinut-o indeaproape pe Coco, sa va tinem la curent.

    Va multumim din nou,

Clubul Montan Altitudine

www.clubulmontanaltitudine.ro

clubulmontanaltitudine@yahoo.com