Traseu :7 Scari – Valcelul Dracului – Vf Piatra Mare – Cabana Piatra –Drumul faminliar

            Participanti : Chitu Catalin si Balan Silviu

            Dupa crosul Sacelelui auzisem ca se organizeaza o tura in bucegi in ziua urmatoare ,insa lucrurile erau neclare pentru organizatori (pericol de avalansa , vreme instabila, etc.) , tura atentand la esec. Asa ca Balan a decis sa organizam o tura lejera pe Piatra Mare.

            Zis si facut , dimineatza pe la ora 10 ne vedem in Darste si plecam voiosi la drum, chiar daca vremea era mohorata si ploua aproape cu galeata.Ajunsi la 7 Scari intalnim niste prieteni de drum , cam neechipati.Urcam noi primi apoi in spate se aud tipete – probabil speriati de inaltimea la care au ajuns urcand scarile.Stam sa ne alimentam iar ei ne depasesc.

            Alimentati , plecam spre Valcelul Dracului – traseu nemarcat.Il gasim relativ usor insa nu vedeam  mumiile facute de catre salvamontisti , probabil erau maturate de o fosta viitura.Incepem sa urcam , traseul fiind destul de lejer ,singurele portiuni dificile fiind traversarile vai.Ajunsi la liziera superioara a padurii traseul incepe sa se ingreuneze.Cu toate ca pana la golul alpin am fost inconjurati de ceata , sus am prins un moment in care puteam vedea deasupra norilor.

            Parcurgand golul alpin catre varf incepe sa isiCa faca prezenta frigul in combinatie cu vantul , asa ca am inceput sa ne pune serios pe mers.Ajunsi pe culme  mare mi-a fost uimirea vazand ca am ajuns chiar pe Varful Piatra Mare.

Dupa ce am facut cateva poze , am plecat repede deoarece frigul era de nesuportat.Dupa 20 – 30 min ajungem la cabana unde ne intampina cainii si magarii.Pierdem putin timp pe acolo si apoi plecam pe drumul familiar catre Dambul Morii.Pe drum Balan imi arate niste scurtaturi prin padure care ne-au salvat mult timp.Ajunsi jos fiecare isi urmeaza drumul catre casa .