Sambata 7 noiembrie … tocmai era programat cursul practic de orientare. Imi iau MTB si ma urnesc catre Dambu Morii. O vreme imbietoare de toamna, ideala pentru orice activitate out-door.

                La 8.30 ma intalnesc cu Andrei si plecam alene catre poligonul de orientare. Deja cunoastem zona foarte bine, speram totusi ca terenul sa nu fi suferit prea multe modificari antropice

Am ajuns, ascund MTB-ul in padure si incepem sa alegem zonele in care vor fi amplasate posturile. Pot spune ca din acest moment idea de curs practic de orientare pe care il gandisem la inceput  se transformase intr-un miniconcurs CPNT de orientare sportiva

                Cred ca ne-a luat vreo ora jumate sa amplasam posturile, 9 la numar. Le-am gandit sa fie usor de reperat mai ales pentru incepatori.

                Catre ora 11.30 au inceput sa apara si concurentii. Primul a ajuns Claudiu Salagean, extrem de nerabdator, prima oara la orientare. Apoi au venit si piesele grele…Balan, Smendre, Cata Chitu,Timea insotiti de noi recruti CPNT: Cezar si Iulian.

                Catre final si-au facut aparitia si fetele…Chuy, Dani si Andreea mare. In total zece bucati de concurenti care aveau sa testeze traseul incropit de Andrei si de mine. Pentru ca multi nu fusesera cu o saptamana inainte la cursurile de orientare si mers pe munte, a trebuit in 2-3 minute sa explic in mare cam ce insemna o proba de orientare si sa sper ca nu o sa trebuiasca sa recuperez oamenii din traseu. 

Proba a fost foarte profesionista, cu harta, cu posturi, cu coduri, cu fotografii, cu zambete,  cu noroaie, cu injuraturi, cu descalificari…si la final cu invingatori.

Partea buna a fost ca lumea a luat foarte in serios proba si s-a straduit sa o termine cu un timp cat mai bun. Experienta a batut tineretea astfel ca proba de orientare a fost castigate de Smendre cu 52.23 devansandu-l pe Cezar cu 18 secunde. Pentru  o prima orientare, Cezar s-a descurcat foarte bine si din cate am vazut io…cursul tinut de Smendre cu utilizarea hartii a dat roade (insa, elevul nu a reusit sa-si bata profesorul J)

                Pe locul 3 a venit surprinzator Claudiu Salagean cu 57.07 un nou incepator ale orientarii. De fapt toti care au venit dupa au debutat ca orientaristi in acea amiaza la Dambu Morii. Fetele au fost extraordinare, Dani batandu-se cu baietii la podium…iar Andreea si Timea realizand timpi foarte buni pentru o prima reprezentare.

                Clasament baieti:

1.       Sendre Marius                  52.23

2.       Crican Cezar                       52.41

3.       Salagean Claudiu             57.07

4.       Chitu Catalin                      1.01.44

5.       Coserea  Iulian                  1.45.29

6.       Balan Silviu                        DSC

 

Clasament fete:

1.       Moldoveanu Daniela             1.02.32

2.       Rapa Andreea                           1.30.11

3.       Ursz Timea                                  1.59.57

 

Felicitari participantilor, multumesc lui Andrei pentru colaborare si Oanei pentru ca a facut pe fotograful ca sa ne bucuram si noi de cateva imagini.

P.S Trebuie precizat ca acest concurs nu a fost ferit de mici incidente. CPNT Brasov se bazeaza in primul rand pe prietenie… dar  sip e corectitudine si fair-play. Asfel, in dorintza de a fi cel mai bun (nu contestam valoarea), Balan Silviu furat de mirajul aurului si a podiumului, a incalcat una din regulile principale ale concursului ( fiid “vazut” de unul de arbitrii din teren cand a luat postu 6 inainte de postul 5…precizez ca posturile se iau in ordine) si a fost descalificat. Timpul sau final fusese 54.31 ce il plasa pe un valoros loc 3, ceea ce ii da sperante pentru viitor.