Responsabili de tura: Balan Silviu, Salagean Claudiu
 
Membrii turei: Ciripoi Teodora, Bucutea Liviu, Badea Irina, Spiridon Cornel, Pop Oana, Ciora Andrei, Dumitrache Vlad, Sendre Marius, Dobrinoiu Emanuel, Carp Ioana, Murariu Razvan, Bejan Ioana, Malureanu Vlad, Cretu Diana, Nenciu Raluca, Nenciu Andreea, Gafton Anda, Gafton Elena, Savin Florin, Mititeanu Alex, Dorobent Raul, Tanase Ruxandra, Soare George, Gherman Marian, Fratila Lucian, Danescu Adrian, Munteanu Gabriel, Cosconea Adelina, George Olaru, Turcan Cristina, Moldoveanu Daniela, Ciribasa Sorin, Balea Ioana , Mancas Victor.
 
Tura aniversara Cabana CucaCu ocazia impliniri a 35 de ani de la infiintarea Clubului pentru Protectia Naturii si Turism s-a organizat o tura aniversara in Muntii Iezer, la Cabana Cuca.
 
Totul a inceput in dimineata zilei de 29 noiembrie cand cu mic cu mare cepepeneiii s-au adunat in fata garii din Bartolomeu. Ne-am strans aproape 40 de iubitori ai muntelui si am plecat spre Cabana Voina in doua microbuze si o masina personala.

Era o dimineata a unui inceput de iarna si microbuzele nu au reusit sa ne duca pana la Cabana Voina . Pentru noi nu a fost nici o problema si am luat-o incetisor la drum. La cabana Voina ne-am impartit in doua grupuri: uni au ramas sa manance iar eu impreuna cu Sorin, Vlad, Victor, George, Adi, Andreea, Marian, Bika, Anda, Didi si miti am plecat spre Cabana Cuca. Ajunsi primi la Cuca am taiat lemne, am facut focul, ne-am rezervat locurile de dormit si pana am mancat au si sosit ceilalti. Restul zilei a trecut repede si seara s-a lasat cu cantece folk si buna dispozitie. 

A doua zi de Sfantul Andrei s-au organizat doua ture: una pana in varful Papusa organizata de Victor si alta organizata de mine pe traseul: Vf Papusa, Coltii lui Andrei, Cabana Voina.
 
La ora 6 s-a dat desteptarea iar la 7 jumatate am plecat in tura. Tura se anunta a fi una lunga, o tura dificila dar acest lucru nu s-a intamplat si in concluzie pot spune ca a fost o tura lejera. Membrii turei au fost: Marius, Manu, Vlad, Andreea, Daniela, Raul, Gabi, Ioana Balea, George Soare si Adi.

De la cabana Cuca pana pe vf Papusa am facut 3 ore jumate iar aici am avut parte de un peisaj extraordinar. Vizibilitatea era foarte buna si se puteau admira muntii: Leaota, Bucegi, Baiului , Ciucas, Piatra Craiului si Fagaras. Dupa ce am coborat din varf ne-am oprit sa mancam in Saua Spintecaturi Papusi. Restul turei a fost relaxanta, am admirat peisajele, am facut nenumerate poze, am scris CPNT pe zapada din trupurile noastre, iar apoi pentru a nu fi nevoiti sa ocolim de la cabana Voina am coborat pe Muchia Fracea si am iesit exact la Cuca unde am continuat cu o bulgareala. 

A urmat sarbatorirea zilei onomastice a Andreilor in stil CPNT si apoi in a treia zi intoarcerea spre casa. 

[Balan Silviu]

Galeria foto

Articol aparut si in revista Invitatie in Carpati