Image

Traseul parcurs

Plecare: personal 6:41 Brasov-Busteni 

Sosire: personal 21:07 Busteni-Brasov

Traseul: Busteni – Jepii Mici (marcaj CA) – Cabana Caraiman (PR) – Crucea Caraiman (CR) – Sfinx (BG) – Cabana Omu (BG) – Valea Cerbului (BG) – Busteni

Membri participanti: Andrei, Oana, Gabi, Ioana, Honda si Radu

Tura a fost anuntata miercuri la sedinta de catre Andrei la care s-au anuntat membrii mai nou veniti. Ne-am trezit cam devreme sa prindem personalul care pleca la 6:40 din gara mare. Marea majoritate am urcat din Darste unde ne-am intalnit cu Sorin, Ioana si Balan care planuiau o tura prin Valea Seaca a Caraimanului si cu care am hotarat sa ne intalnim pe platou.

 

ImageDupa vreo cateva cumparaturi si micul dejun la popasul dinaintea intrarii pe traseu am pornit la drum pe la ora 9 fara ceva. Am urcat pe Jepii Mici si cand am ajuns la primele trepte cu lanturi am intalnit doi pui de catel care se chinuiau sa vina dupa noi asa ca i-am ajutat pana la cabana Caraiman spre supararea cabanierului. Dupa un ceai cald am observat ca i-am pierdut pe cei doi prieteni patrupezi asa ca am plecat spre cruce. Vantul incepuse sa se inteteasca de la cruce (marcata cu grafiti albastru de artisti contemporani necunoscuti) si pana la cabana Omu. Am aruncat o privire si la Sfinx pentru ca unii dintre noi nu au fost niciodata iar apoi urmand marcajul cu banda galbena am ajuns in vreo ora jumate la cabana Omu.

Aici i-am asteptat pe cei trei si impreuna am coborat pe Valea Cerbului. Pe drum ne-am intalnit cu cativa membrii din cluburile de turism montan: Vanturarita, Argesiss si Truly.

Am tinut marcajul cu banda galbena si am ajuns in Busteni aproape de gara si la timp pentru a lua personalul de 9 spre casa. Insa a trebuit sa mai dardaim vreo jumate de ora pe peron datorita intarzierii trenului. Nasul a fost cumsecade.

In total traseul ne-a luat in jur de 11 ore.