Dupa plecarea echipelor CPNT in concursul Caraiman ( 6 septembrie 2008 ) am organizat o tura de dificultate medie si avea ca obiectiv principal Valea Seaca dintre Clai.

Impreuna cu Teo, Liviu, Cata, Gabi si Negru am plecat din Poaina Tapului spre Cascada Urlatoarea, am mai mers jumatate de ora pana am ajuns la intrarea in Valea Seaca dintre Clai. Intrarea era plina de busteni si tufisuri dar dupa nici 5 minute de mers iti dadeai seama ca e mult mai mult de atat (parasesti “spatiul verde” si dai de bolovani si stanca). Pe aceasta vale sunt mai multe saritori dintre care una destul de mare aprximativ 10-15 metri dar cele mai frumoase sunt cele cu fereastra ( 3 la numar ). Peisajul era foarte frumos, vreme buna, in vale se vedea Busteniul iar in rest stanca si fiecare isi gasea ceva de lucru ( de exemplu Liviu si-a pus in cap sa urce toata valea fara o mana si a reusit, Cata si Gabi faceau fotografii iat Teo era foarte atenta la prize) dar toti admiram privelistea.

Dupa aproximativ 2 ore jumate de mers am ajuns sus intr-o sa unde am stat si am mancat. Problema era ca eu cunosteam Braul lui Raducu numai spre Jepii Mici si imi doream mult sa fac si partea inspre Jepii Mari numai ca nu stiam traseul. Din sa am plecat direct in partea stanga. Dupa multe lupte cu jnepenisul in care am iesit invingatori am trimis 2 membri in recunoastere. Negru si Liviu au ajuns pana la varful Claia Mare si am hotarat ca mai bine ne intoarcem pe Jepii Mici deoarece incepuse sa ne dea cu rest “cum n**** sa ajungi de aici la Jepii Mari ”… ne-am intors pana in sa ( alte lupte cu jnepenii) unde am dat de un alt grup care ne-au explicat exact pe unde merge Braul lui Raducu spre Jepii Mari .

De acolo nu am mai avut nici o problema si am ajuns usor in Jepii Mari de unde am coborat in Poiana Tapului. Toata tura a durat 6 ore si a fost organizata de Ciribasa Sorin.