Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov | Brasov, orasul Cavalerilor Teutoni
109
bp-legacy,post-template-default,single,single-post,postid-109,single-format-standard,admin-bar,no-customize-support,paged-2,single-paged-2,ehf-footer,ehf-template-bridge,ehf-stylesheet-bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,elementor-default,elementor-kit-15664,no-js

Brasov, orasul Cavalerilor Teutoni

Biserica Sf. Nicolae

Biserica Sf. Nicolae 

Situata in partea cea mai veche a orasului – Scheii Brasovului, biserica "Sfantul Nicolae" este o adevarata catedrala a ortodoxismului, ctitorie a unui sir de voievozi din Tara Romaneasca si Moldova. Portile vechi de lemn si troitele de pe inaltimile inconjuratoare dau Scheiului o culoare aparte.
Datand din secolele XVI – XVIII, actuala cladire a fost construita pe locul unei bisericute de lemn mentionate documentar la sfarsitul veacului XIV. Cu ajutorul material al domnilor din Tara Romaneasca si Moldova biserica a fost refacuta si marita. Se pastreaza un valoros ansamblu de pictura murala din sec XVIII si remarcabile piese de arta veche romaneasca.
 
Imprejurul bisericii, alaturi de cladirea vechii Scoli Romanesti se afla vechile chilii si cimitirul datand din secolul XVIII.

Biserica Neagra

Biserica Neagra Unul din cele mai importante monumente in stil gotic din Transilvania datand din secolul XIV (1395) si terminata in secolul XV. Se caracterizeaza prin forme decorative deosebit de bogate ala portalelor, sculpturi exterioare,(statui, fiale, fleuroni) si din interior. Se pastreaza fragmente din pictura murala din secolul XV si o importanta colectie de covoare orientale datand din secolele XVII – XVIII. Biserica a fost deteriorata de marele incendiu din anul 1689 care a distrus si o mare parte din oras. In urma acestui tragic eveniment cladirea innegrita de fum a capatat numele de Biserica Neagra. Refacerea a durat peste opt decenii.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.