Image Asociaţia  CARE Braşov  lansează concursul de articole de presă  intitulat "Cel mai reuşit articol dedicat protejării mediului înconjurător" .
      Acest concurs este organizat în cadrul proiectului "Braşov – oraş de munte sau munte de gunoi ?", MA-028-2005, proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc – Environmental Parnership Foundation şi are ca obiectiv conştientizarea braşovenilor, mai ales a tinerilor, asupra nevoii de protejare a mediului în care trăim.

Concursul se desfăşoară în perioada 18 martie – 18 aprilie 2006 şi la el poate participa oricare locuitor al judeţului Braşov care sesizează o stare necorespunzătoare a mediului, este nemulţumit de această situaţie şi doreşte să ia atitudine printr-un articol propriu.

      La concurs se vor prezenta articole originale care vor prezenta o situaţie (o stare) nefavorabilă a mediului, vor explica de ce s-a ajuns la această stare, care sunt consecinţele acestei situaţii şi cum se propune remedierea ei. Domeniile propuse, dar nelimitate strict la acestea, sunt colectarea şi reciclarea deşeurilor, reducerea  poluării aerului, apei sau solului, conservarea monumentelor naturale sau istorice din aria judeţului Braşov.

      Un autor va trimite un singur articol la concurs care va cuprinde maximum 4000 de caractere (aproximativ 2 pagini A4), la care se pot adăuga opţional 1-2 fotografii sau alte materiale grafice.

      Articolul  se va trimite fie tipărit pe hârtie prin poştă la adresa: Sandu Veneţia Str. Toamnei nr.22, bl. 2 sc. C, ap. 16 Brasov, fie prin e-mail pe adresa contact@ecoplus.ro ( documentul de max. 1,5 MB) până la data poştei sau a poştei electronice de 18.04.2006. Participanţii sunt rugaţi să îşi precizeze coordonatele pentru a putea fi contactaţi (adresa, telefon sau email).

      Se vor acorda 3 premii în bani şi obiecte în valoare totală de  300, 200 şi 100 RON . Cele mai bune articole vor fi publicate pe pagina web a Asociaţiei Ecoplus  Braşov ( www.ecoplus.ro) şi vor fi propuse spre publicare ziarelor locale.