Condor Club Arad are plăcerea de a vă invita la cea de a XXII – a ediţie a concursului de drumeţie montană „Cupa Prieteniei”

Image Concursul se va derula în perioada 27 – 29 iulie 2007, în vecinătatea ariei naturale protejate Scăriţa – Belioara, Masivul Muntele Mare (Munţii Apuseni).

Modificare: S-a mutat locul de campare in amonte de cheile Manastirii, la circa 1 kilometru fata de manastire.

Oricum este tot in aceeasi directie dar un pic mai jos. In tabara va asteapta Radu Moldovancunaoscut si sub numele de Radu Gratar Roman.

Laura.

 
Probe de concurs
1. Traseu regularitate: se desfăşoară pe un traseu turistic marcat, cu o lungime de circa 10 km, diferenţă de nivel de circa 650 m. Pot participa echipaje formate din 3 – 5 persoane. Organizatorii asigură hartă de concurs.
2. Alpinism: în probă manşă. Organizatorii asigură echipamentul necesar, cu excepţia espadrilelor.
3. Orientare sportivă: se desfăşoară în apropierea taberei de corturi. Participarea este individuală, iar în cazul participării mai multor persoane dintr-un echipaj se ia în considerare timpul cel mai bun. Organizatorii asigură hartă de orientare.

4. Probe teoretice: referitoare la zona de concurs, floră-faună, meteo, prim ajutor, speologie-alpinism. Punctele se cumulează în proba de regularitate.
5. Cultural: sunt obligatorii două cântece, o poezie, o scenetă. Se ţine cont şi de ţinuta scenică. Durata programului artistic nu va depăşi 15 – 20 min.
Pentru clasamentul general se iau în considerare doar punctele cumulate la probele de regularitate şi orientare sportivă.

Bibliografie
– Harta turistică “Munţii Gilăului şi Muntele Mare”, editura Dimap-erfartur, 2003
– Accidente în timpul vacanţei, Petru L. Matus (1990)
– Alpinism, W. Kargel-(1981)
– Meteorologie turistică, N. Topor, (1957)

Program
* vineri, 27 iulie
– primirea participanţilor
– şedinţa tehnică, ora 22.00
* sâmbătă, 28 iulie
– start proba de regularitate, ora 09.00
– alpinism, la sfârşitul probei de regularitate
– start orientare sportivă, ora 18, 00
– proba culturală, ora 21.30
* duminică, 29 iulie
– festivitatea de premiere, ora 10.00
– defluirea participanţilor, ora 11.00
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul concursului, cu informarea în timp util a participanţilor.

Tabăra de corturi este amplasată amonte de localitatea Poşaga de Sus, în Valea Belioara. Echipament colectiv: cort, trusă de prim ajutor, fluier, sac pentru reziduuri menajere, primus, busolă, bidon pt. apă. Echipament individual: bocanci, pelerină, sursă de lumină, sac de dormit.

IMPORTANT!!!
Accesul spre zona de concurs este mai dificil, atât datorită legăturilor precare între mijloacele de transport în comun (tren, autobus etc.), cât şi datorită gradului de degradare avansat al drumului. Din Valea Arieşului (DN 75) până în localitatea Poşaga de Sus accesul auto este relativ bun, dar drumul este impracticabil amonte de această localitate. De aici şi până în tabăra de corturi (circa 2-3 km) accesul este doar pe jos.

P. S. Accesul dificil este estompat de peisajul unic al acestei arii naturale protejate
Deoarece concursul se desfăşoară în perimetrul ariei naturale protejate Scăriţa – Belioara, se impune un comportament ecologic adecvat!!!!!!!!

Persoane de contact:
– Moldovan Radu (Szalona), tel: 0740.086433
– Covăsală Constantin (Kukac), tel: 0723.508577

[Sursa: www.alpinet.org]