Image Peste cateva zile, cel mai celebru mos barbos din lume, îmbracat cu culorile Coca-Cola, va cobori pe hornul caselor cu cosul plin de daruri. Ai comandat tot? Esti prevazator. Pentru ceilalti, iata câteva idei de ultima ora, unele extrem de utile în lunile de iarna ce se anunta!

Impotriva frigului, în fundul buzunarului sau în bocancii înghetati, iata mai multe modele de "sobe de buzunar". Primul model, reutilizabil circa 1000 de ori, da o caldura de 50° timp de 1 ceas. Se "striveste" pastila interioara care provoaca o reactie chimica. Câteva minute de fierbere în apa de ceai matinal reactiveaza continutul (3 euro). Urmatorul foloseste benzina de bricheta care arde prin cataliza (7 euro), pe când al treilea arde batonase de carbune (10 euro cu 12 batonase – batonase extra 3 euro).

ImageImageImage

Te apuca setea? Acest bidon rosu contine 0, 75 litri, e din aluminiu vopsit "alimentar" la interior si face doar 7 euro. Poti trage si o dusca de "tarie" din aceasta mini-plosca din otel inox (8 euro). Prevazator, scoti din rucsac un bidon sau termos incasabil tot din otel. Exista în 0, 3 / 0, 75 sau 1 litru (5, 12 sau 11 euro).

ImageImageImageImageImage

Pentru mâncat, poti gatii într-un set de aluminiu pentru 2 (13 art., 530 gr, 20 euro). Daca vrei ceva mai solid, exista si din otel pentru 1 sau 2 persoane (7 sau 20 de euro).

ImageImageImage

Iata aici câteva ustensile necesare precum acest briceag multiplu, cu cleste si tirbuson (13 euro) sau o mini-lanterna cu 1 led, mereu agatata în rucsac, care te poate scapa de crize de nervi în plina noapte (5 euro). Dar nimic nu poate înlocui o adevarata frontala cu 4 sau 8 leduri, extrem de economice în energie (80 gr, 10 euro, sau 130gr, 15 euro).

ImageImageImageImage

Tot la capitolul "vazutului", uite si un binoclu compact 8×21 (20 euro). Daca si aceste ti se pare prea voluminos, te poti multumi cu un monoclu 10×25 (15 euro).

ImageImage

Inchei lista cu cadourile potentiale de Craciun de ultima ora, cu o serie de trei manusi izolate cu "fleece" (modelul este din 80 % lâna, 10 euro) sau "thinsulate 3M" pentru ultimele doua (10 sau 12 euro).

ImageImageImage

 

Autor: Mihai Tanase, articol preluat de la www.alpinet.org