Proiectul Alpinet este o permanenta sursa de lectura, reamintire, evadare vizuala si spirituala. Alpinet, precum tot Internetul de altfel, permite difuzarea de cunostinte, experiente si sfaturi. Unele chiar bune, altele mai putin. Astfel, se transmit periculoase îndrumari pentru începatorii care spera, pe buna dreptate, sa gaseasca aici informatii de calitate. Desteptul  care face creasta Pietrei Craiului înzapezita, singur si mai ales fara coltari, nu-si poate imagina cât de mult rau poate face cu asemenea declaratii, care în final nu au ca singur merit decât sa gâdile  agreabil un ego  prost plasat…

Image

O simpla drumetie sau o traversare pe creste înghetate, trebui sa fie o sursa de placere. Asta este teoria înainte. Dupa, vin povestile. Intre înainte si dupa, este alta mâncare de peste. Cineva zicea L’aventure c’est  avant  et aprčs.  Pendant, c’est les emmerdements . Traduc: Va fi bine. A fost groaznic.Cea mai faina tura pe care am facut-o vreodata! . Cei douazeci de ani petrecuti la poalele masivului Mont Blanc, zecile de mii de kilometri pe drumuri ca reprezentant în articole de sport, nenumaratele ture pe munte singur sau cu prieteni, activitatea de ghid, antrenor si profesor de schi, modestele contributii la numeroase reviste de specialitate, constituie o experienta pe care astazi o împartasesc pe aceasta cale.

De-a lungul capitelolor care vor urma, am sa va dau punctul meu de vedere, care nu trebuie considerat calitera de lege. Obiectivitatea mea are limite, pentru ca altcineva este poate si mai experimentat, sau pentru ca am lucrat sau colaborat cu numerose marci pe care le voi cita, fara ca aceasta sa fie  publicitate indirecta. Astazi, prioritatile mele sunt familiale si mai putin legate de o parte îndepartata a vietii mele. Acestea fiind zise, preceptele de baza înaintea fiecarei plecari în tura musai sa fie: IA TOTUL! NU UITA NIMIC! NU TE INCARCA INUTIL! In aceste conditii, lectura agreabila, ture placute si pareri bine venite !