Deprecated: Optional parameter $settings declared before required parameter $widget is implicitly treated as a required parameter in /home4/cpntro/public_html/wp-content/plugins/client-dash/core/clientdash-functions.php on line 355
De-ale lui Tanase – Umblatul | Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov

Aceste deviatii de la normalitatea numita pronatie se combina între ele: 75 % din populatie are un picior pronator si unul supra  sau sub  pronator! Altfel spus corectarea cu talpi interioare adecvate este necesara doar la un picior. Sfatul unui podolog este demn de luat în seama mai ales daca te doare spatele în mod anormal si daca talpa încaltarilor tale prezinta o uzura neobisnuita pe exteriorul calcâiului si interiorul vârfului. Momentul cel mai favorabil pentru alegerea si încercarea încaltamintei este seara, când piciorul ajunge la volumul lui maxim dupa o zi de efort.E preferabil sa fie mai mare decât prea mica!

ImageImageImage

Indiferent de forma piciorului tau (grec sau roman) sau de largimea lui (îngust, mijlociu sau larg), este important ca testul  de lungime sa-l faci ca-n desenul de mai sus, sireturile fiind desfacute, bine înteles!

Precum arata schemele de mai jos, fabricarea unei ghete de munte este o succesiune de operatii de asamblare a foarte numeroase elemente, a caror automatizare este rar posibila. Aceasta explica, partial, costul ridicat al unei ghete de munte de calitate. Nu uita ca o plimbare de 10 km reprezinta cam 13000 de flexiuni ale ghetei, altfel spus, niste eforturi fizice deosebite, care provoaca în mod inevitabil diminuarea calitatilor initiale. Conservarea lor, sau cel putin, întârzierea pierderii lor, nu poate fi posibila decât gratie unei întretineri regulate si de calitate.

ImageImageImage

Materialul cel mai nobil, pielea, este folosit la fabricarea unei ghete de calitate. Ea este perfecta combinatie între suplete, rezistenta, impermeabilitate si respirabilitate. Pielea propriuzisa trebuie trata cu crema cel putin înainteafiecareiiesiri pe munte, dupa ce a fost spalata, curata si uscata în prealabil.  NU DA NICIODATA CU CEARA O PIELE UMEDA! Cusaturile pot fi protejate cu produsul numit seam grip , care poate fi folosit si pe cusaturile cortului sau rucsacului.

ImageImageImage

Aparitia membranelor zise etanso-respirabile, care folosesc toate în denumirea lor comeciala sufixul "-tex" nu raspund întotdeauna asteptarilor promise. Etanseitatea este mai ales evidenta în domeniul "olfactiv"! In orice caz, tratarea curativa a pieli acestor ghete impune folosirea unor produse de calitate. Evita deci produsele naturale gen grasime de gâsca sau similare, care dau suplete pielii si favorizeaza deschiderea porilor acesteia, dar mai ales care pot fi daunatoare bunei functionari a membranei.