Proiectia va avea loc miercuri, 17.06.2009 la ora 18.00 la Reduta. Filmele prezentate sunt primele doua episoade din seria de documentare Planet Earth, create de BBC, “De la pol la pol” si “Munti”.

Intrarea este libera.

“Deşi azi populaţia Pământului depăşeşte 6 miliarde de locuitori, încă mai există locuri neatinse de om. Această serie vă va purta în ultimele zone sălbatice şi vă va arăta planeta şi viaţa ei sălbatică cum nu aţi mai văzut-o până acum. 
BBC a rupt toate standardele cinematografiei documentare, filmând pentru prima dată pinguini imperiali îndurând foamea şi frigul de -70 °C în iarna arctică, cămila bactriană mâncând zăpadă în deşertul Gobi, masculul Pasării Paradisului pregătindu-se de împerechere în junglele din Noua Guinee, cea mai rară felină din lume, leopardul de amur cu pui în Siberia, lupi arctici şi câinii sălbatici din Africa la vânătoare şi cea mai înaltă filmare a muntelui Everest şi a muntelui Karakorum.
Primul episod al seriei, “From Pole to Pole” (De la Pol la Pol) este o călătorie în jurul globului, prezentând efectele schimbărilor graduale de climă şi ale tranziţiei anotimpurilor. 
Cel de-al doilea episod, “Mountains” (Munţi) se axează pe principalele lanţuri muntoase din lume începând de la cel mai lung lanţ de vulcani activi aflat în Etiopia, Erta Ale şi terminând cu cel mai mare gheţar din lume, Baltoro din Pakistan.

La următoarea proiecţie vă invităm să urmăriţi următoarele episoade ale seriei: “Fresh Water” (Ape dulci) şi “Caves” (Peşteri)”