Suntem incantati sa va anuntam oficial ca de joi 9 februarie pana duminnica 12 februarie, 2006 va avea loc la Busteni pe Stadionul de gheata in prezent in constructie la baza partiei Kalinderu a 4-a etapa a Cupei Mondiale UIAA de Escalada pe Gheatza (UIAA ICE MASTER WORLD CUP) – 2006.  Pentru prima data Romania va gazdui un eveniment de o astfel de anvergura si pentru cateva zile Busteniul va deveni punctul focal al competitiilor mondiale de escalada pe gheata.


       Clubul Alpin Roman, Primaria Orasului Busteni si Consortiul Local Busteni va doresc Un An Nou cu sanatate si bucurii, stimati sportivi si pasionati in escalada pe gheata!

 Comitetul de organizare si numerosii voluntari lucreaza cu pasiune si seriozitate de aproape un an pentru ca aceasta sansa unica sa devina o realitate. Ne-am asumat o responsabilitate imensa si dorim cu totii un rezultat pe masura muncii pe care o depunem.

       Informatiile despre concurs, programul evenimentului si adresa la care puteti cere informatii suplimentare le gasiti pe site-ul Clubului Alpin Roman, www.clubulalpinroman.org alegand titlul  * UIAA ICE CLIMBING WORLD CUP 2006*. Site-ul are in prezent toate informatiile de baza, insa va urma
un continuu proces de completare cu stiri si fotografii. Lista de sponsori, neinchisa insa, cuprinde marci de renume precum Kayland, Atta, Edelweiss si VauDe. Cativa dintre ei vor avea standuri de expunere a
materialelor tehnice. Duminica 12 februarie unii dintre  sponsori vor imprumuta echipament tehnic celor dornici sa incerce placerea escaladei pe gheata sub supravegherea personalului CAR specializat.

       Va asteptam cu bucurie si incurajam o cat mai mare participare din partea iubitorilor romani ai escaladei pe gheata, sportivi si spectatori deopotriva.

 Cu urari de bine,

Michael Pupeza

Directorul Tehnic al Comitetului de Organizare