Finala Campionatului Mondial de Escalada pe Gheata (Dificultate si Viteza) si Cupa Mondiala la Escalada pe Gheata – Viteza, Busteni – 9/10 februarie 2007

ImagePe 9 si 10 februarie, timp de 2 zile, cei mai buni cataratori pe gheata din lume se vor intrece la Busteni. Langa partia Kalinderu se vor desfasura cele mai importante si spectaculoase competitii de acest gen: Finala Campionatului Mondial de Escalada pe Gheata (Dificultate si Viteza) si Cupa Mondiala la Escalada pe Gheata – Viteza.

Peste 60 de sportivi de talie mondiala incearca sa cucereasca titlul de campion motivati si de premiile ce in total depasesc 15 000 Euro.

Pana in acest moment s-au inscris concurenti din 16 tari – Austria, Bulgaria, Cehia, Corea de Sud, Croatia, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania si Ucraina.

Cele doua probe ale Campionatului sunt dificultate si viteza, ambele desfasurandu-se pe structuri artificiale acoperite cu gheata. Proba de dificultate consta in escaladarea unei succesiuni de pasaje de dificultate extrema compuse din sectiuni care depasesc verticala si din mai multe tavane aflate la o inaltime de peste 20 de metri. Peretele vertical de gheata pe care se va desfasura proba de escalada – viteza are 22 de metri inaltime.

Asemenea anului trecut cand la Busteni s-a desfasurat etapa a 4-a a Cupei Mondiale, evenimentul este organizat de Clubul Alpin Roman in colaborare cu Primaria si Consortiul Local.

Ca urmare a faptului ca in 2006 competitia de la Busteni a fost votata de comunitatea internationala a sportivilor ca cea mai bine organizata, anul acesta Busteniul are onoarea sa gazduiasca Finala Campionatului Mondial si una din Cupele Mondiale, o premiera absoluta pentru Romania.

La manifestare va fi prezent si presedintele Comisiei de Escalada pe Gheatza din cadrul Uniunii Internationale a Asociatiilor de Alpinism (UIAA), domnul Carlos Teixeira.

Informatii referitoare la campionat, lista concurentilor, articole, impresii, galerie foto si transmisia in direct le puteti gasi pe site-ul oficial: www.iwcbusteni.ro

Pentru detalii va rugam sa ne contactati la adresa contact@iwcbusteni.ro

Sursa: Michael Pupeza, resedinte CAR