Expozitie Mihai Moiceanu - Fotografii ALPIneMihai Moiceanu va invita sa vizitati expozitia personala "fotografii ALPIne". Acesta va fi expusa la Muzeul de Arta, Brasov, b-dul Eroilor, nr 18. (din 21 februarie- 4 martie 2007), de marti pana duminica intre orele 10.oo – 18.oo. Cei ce nu au ocazia de a o admira in forma ei fizica, o pot vizita on-line la sectiunea artistic/expo. Expozitia on-line este permanenta.

Expozitia "fotografii ALPIne" a luat nastere in urma a doua expeditii in muntii ALPI, realizate in 2005 si 2006. Imaginile redau peisajul ALPIn, fauna ALPIna, ALPInismul si sporturile ALPIne, asa cum au fost ele "vazute" de Mihai Moiceanu. Doua zone deosebit de spectaculoase din muntii ALPI au fost alese de autor pentru a deveni subiecte fotografice: Chamonix – Mont Blanc si Zermat – Matterhon. Fotograful marturiseste ca in asemenea zone "este dificil sa te astepti ca vei face o fotografie mai grozava decat au facut altii. Si totusi intotdeauna exista ceea ce americanii numesc << my way >>". Asa ca si-a incercat "norocul".

De ce au fost alese cele doua zone?

Chamonix – Mont Blanc este locul in care s-a nascut ALPInismul. Aici se pot practica toate sporturile legate de munte: ALPInism, escalada pe stanca, escalada pe gheata, schi extrem, rafting, canyoning, parapanta, mountain bike, etc. Iar pentru fotografie este un loc ideal: munte, stanca, rauri, lacuri, sport, animale, etc.
Cat despre Materhon, acesta fost ultimul mare varf cucerit din ALPI si a devenit in timp "icon" al spatiilor alpestre. Silueta Matterhorn-ului atrage privirea de oriunde ai fi in zona Zermatt si este un nesecat subiect fotografic.

Va asteptam sa vizitati expozitia. Ea este rezultatul pasiunii pentru fotografie si munte.

Vezi expozitia

[Sursa: www.cameramm.ro]