Se apropie luna mai si ca de obicei se apropie odata cu ea si HCO-ul. Anul acesta avem o modificare importanta la HCO si anume data de desfasurare. Unii ati aflat deja, altii poate ca nu, dar anul acesta HCO-ul va fi cu o saptamana mai tarziu , deci in 7-9 mai.

Modificarea de data are mai multe avantaje(nu se mai suprapune cu yoghinii deci va fi mai lejer cu cazarea, vremea va fi un pic mai calda, etc.) dar motivul ei nu este unul dintre acestea, ci intentia anuntata de a participa la HCO a echipei de escalada sponsorizata de Rock Pillars. Echipa va fi condusa de Tomas Mrazek, si va veni direct din Croatia de la concursul de Big Wall din Paklenica. Participarea lor la HCO din punct de vedere al concursului va fi insa in afara clasamentului. Ei vin la invitatia sponsorului nostru principal, AlpinExpe care este distribuitorul oficial al Rock Pillars in Romania.

Avand in vedere ca 1 mai va pica sambata , nu se va putea profita nici de ziua libera oferita de stat, asa ca am hotarat ca poate fi o rampa de lansare pentru Romania, prezenta unui catarator de renume mondial la HCO.

Va asteptam pe toti la Herculane ca de obicei , sa ne cataram , sa ne simtim bine si sa dam drumul la un nou sezon de escalada cu trasee faine si un party pe masura !

[Sursa: Echipa CSA]