Invitaţie

 

Vă invităm să participaţi la a VI-a ediţie a concursului de turism ecologic “CUPA MERIDIONALILOR”, ce se constituie ca a VIII-a etapă a Campionatului Naţional al Cluburilor de Turism şi Ecologie, organizat de Asociatia HAI-HUI pentru Turism, Sport si Ecologie din Tg-Jiu, în perioada de 20 – 22 august 2010, în Munţii Parâng. Tabăra va fi amplasată la 4km de Peştera Muierii.

Programul de desfăşurare

Vineri 20 august

–          10:00 – 21:00 aşteptarea participanţilor

–          22:00              şedinţa tehnică

–          23:00              stingerea în tabără

Sâmbătă 21 august

–          07:00 deşteptarea în tabără

–          07:30 startul în probele de concurs

–          22:00 proba culturală

Duminică 22 august

–          8:00                 Cross montan

–          09:00 – 11:00  Igienizarea zonei

–          12:00               Festivitatea de premiere

Regulamentul de concurs

Este regulamentul Federaţiei Române de Turism şi Ecologie. În cadrul concursului fiecare club poate intra cu maxim 3 echipaje, alcătuite din 3-5 persoane. Pentru clasamentul general şi clasamentul FRTE va puncta un singur echipaj de club, dinainte stabilit. Acesta va intra şi primul în concurs. Participanţii la testele teoretice, alpinism şi cros, vor face parte obligatoriu din echipa de regularitate.

Cluburile care vor participa la concurs au obligaţia de a-si anunţa prezenta la acest eveniment, telefonic sau email cu cel târziu 1 săptămâna înainte de începerea concursului, iar echipele care vor intra in probele de concurs trebuie prestabilite până cel târziu pe data de 20 august 2010 ora 20.00. Atenţie: echipele care nu fac acest lucru nu vor putea participa la concurs.

Probele de concurs

– traseul de regularitate (durata 7 – 8 ore, diferenţa de nivel de 700 m, grad mediu de dificultate);

– teste teoretice (5 teste [meteo, alpinism, sanitar, zonă, floră] a cate 10 întrebări fiecare, variante de răspuns 0-3)

– alpinism practic (masculin şi feminin), timp maxim parcurgere traseu 7 minute ;

– orientare pe hartă.

– cros montan (masculin – 5000 m şi feminin – 3000 m, alergătorii care vor puncta pentru fiecare echipaj vor fi nominalizaţi înainte, aceasta probă nu se puncteaza în cadrul clasamentului general al trofeului);

– proba culturala (aceasta probă nu se puncteaza în cadrul clasamentului general al trofeului);

 

Echipajele trebuie să aibă obligatoriu următorul echipament:

– individual: bocanci sau ghete cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, lanternă, fluier, sursă de foc, bidon de apa (min. 1 litru) ;

– echipaj: busola, trusă de prim ajutor;

Reguli

– Lipsa oricărei componente a echipamentului se penalizează cu cate 100 de puncte din punctajul probei de regularitate.

– Trusa medicală trebuie să conţină obligatoriu: atele, faşă elastică, faşă sterilă, garou, plasturi, dezinfectant, folie supravieţuire, pipa guedel. Lipsa trusei medicale sau a componentelor obligatorii duce la descalificarea din proba de regularitate.

– La proba culturala se va ţine cont cu stricteţe de tematica eco-turistică a cântecelor, a poeziilor şi a umorului (nerespectarea duce la penalizare). Cântecele prezentate de cluburi în cultural trebuie să fie creaţii proprii, în caz contrar urmând a se penaliza cu jumătate din punctajul obţinut.

– Timpul maxim acordat fiecărui club la proba culturală este de 25 minute. – Regulile detaliate ale concursului vor fi prezentate la faţa locului (şedinţa tehnică).

– În tabără va exista doar o singura vatră de foc

 

Bibliografie concurs

Arii Naturale Protejate din Munții Parâng

– Noţiuni de prim ajutor SMURD – disponibile pe internet: http://www.smurd.com/pages/paged6.html şi www.haihui.org;

– Meteorologie aplicată – Dan Remus Mitruţ, 2004;

– Ionel Coman – Două secole de alpinism;

– Atlasul botanic.

 

Contact organizatori

Canavoiu Alexandru – 0762325903

Semenescu Andrei – 0766528055

Email: contact@haihui.org

Web: www.haihui.org

 

Căi de access

Din DN 67, în localitatea Bumbeşti-Piţic ( 44 km de Tg-Jiu şi 70 km de Râmnicu Vâlcea), se merge 9 km până la Complexul Turistic  Peştera Muierilor (Baia de Fier) după care se va merge pe drumul forestier 4km (un indicator va fi amplasat langă podul de la Complex).

ATENTIE: În cazul în care nu aveți cu ce sa ajungeți în tabără de la intersecția (Poienari-Baia de Fier – tabără) sau (Targu-Jiu – Baia de Fier – tabără)  A.T.S.E. HAI-HUI vă pune la dispozitie un microbuz gratuit pentru deplasare (trebuie să anunțati cu cel mult 1 săptămână pentru a vă face rezervare)  Plecarea va f i la ora 17.00 din Targu-Jiu (Autogara)

Mersul Autobuzelor

Normandia: Bucuresti – Targu Jiu: 8.30AM, 15,15PM, Targu-Jiu – Bucuresti: 2AM, 13.15AM

Timișoara – Targu Jiu: 7AM, 10.30AM, 14.00PM, 16.30PM, Targu-Jiu – Timișoara: 4AM,7.20AM,09.20AM,14.30PM

Baran: București – Targu-Jiu: 6am, 14pm, 18pm , Targu-Jiu – București: 00.30am, 6am, 15.30pm

Viitorul: Targu-Jiu – Baia de Fier (Centru): 08:15 am, 16:30pm, 20:30 pm, Baia de Fier- Tg-Jiu: 10:10am, 18:25pm, 22:25pm

 

Organizatorii îsi rezervă dreptul de a face modificări în programul probelor în funcție de condițiile meteo și numărul de participanți, modificările ulterioare le veți vedea pe site-ul www.haihui.org sau le veți auzi la sedinta tehnică de vineri seara.

Co-organizator: Club Montan White Wolf

Parteneri: Primăria Baia de Fier, Salvamont Gorj, Crucea Rosie, SC Butterfly Effect SRL, Agenția de Protecție a Mediului, Federatia Romana de Turism Sport si Ecologie.

Parteneri Media: Graiu’ Gorjului, Alpinet, Impact in Gorj, Televiziunea Valea Prahovei

Mulțumim agenţilor economici: Craimont Craiova, HUSKY CZ, SC Karpatia SRL, , SC Brand Pilot SRL – care ne-au ajutat în realizarea acestui concurs în special premiilor pe care ni le-au oferit pentru premierea participanţilor.

 

PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE !