In perioada 01-04 iunie 2012 se va desfasura la Piatra Singuratica – Muntii Hasmas, Lonely Rock Festival, dedicat escaladei si highline-ului.

Program:

01.06 – ora 18.00 sosirea primilor participanti, inscrieri;
02.06 – inscrieri, escalada si highline;
– ora 20.00 servirea gulasului secuiesc;
– ora 22.00 Silent Disco;
03.06 – pana la ora 15.30 escalada si highline;
– ora 16.00 festivitatea de premiere;
– ora 22.00 Silent Disco;
04.06 – program liber pentru escalada si highline;

Se vor premia:
– cel mai greu traseu catarat in maiera redpoint din sectorul “Frigider”;
– cel mai greu traseu catarat in maiera redpoint din restul sectoarelor;
– cel mai greu traseu catarat in maiera flash sau onsight;
– cel mai greu traseu catarat in maiera redpoint de catre o fata;
– prima sau cea mai lunga parcurgere a highline-ului;
– prima parcurgere al traseului “Piece de Resistance”. (pana in data de 01.10.2012).

Acces:


Din localitatea Sandominic (care se afla la jumatatea distantei dintre Miercurea Ciuc si Gheorgheni) se merge in orasul Balan. In centrul orasului dupa biserica se vireaza dreapta, si se pot parca masinile. De aici se continua perpedes pe poteca marcata pana la Cabana Piatra Singuratica cca 1h pentru categoria Masters si 1,5ore pentru categoria Hobby. Traseele se afla pe turnurile din imediata vecinatate a cabanei. La cabana este curent electric, izvor cu apa potabila la 5 minute de mers de la cabana, 10 locuri in pat, 50 de locuri la prici. Nuse poate cumpara mancare. Se poate campa langa cabana.

 

Bagajele vor fi duse sus cu ajutorul ATV-urilor.

Regulament:

Participantul care catara un traseu decide gradul acestuia. Astfel gradul cel mai mare va fi premiat. In cazul in care exista 2 sau mai multi participanti care fac acelasi grad maxim, atunci se va lua in vedere numarul de incercari. Daca si acestea sunt la fel atunci se va lua in considerare urmatorul traseu ca dificultate. Nu vor exista arbitri, totul merge pe incredere. Evenimentul nu este un concurs, ci un festival de escalada si highline, care incearca sa promoveze locul, escalada, highline-ul si intalnirea a cat mai multi cataratori. Traseele nu vor fi preechipate cu bucle.

Nota: Organizatorul nu este responsabil pentru eventualele accidente produse în timpul activitatilor desfasurate aici. Siguranta ta este responsabilitatea ta, deci fi atent si catara in siguranta. Fiecare persoana va participa la eveniment pe propria raspundere. Minorii vor avea consimtamantul scris al parintelui sau tutorelui.
Castile wireless pentru Silent Disco, se vor da pe baza unui act de identitate.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a amana evenimentul, o saptamana, in cazul unor fenomene meteo total neprielnice desfasurarii 
festivalului. Acest lucru va fi anuntat cu cel mult 7 zile inainte de data stabilita initial.

Parteneri si sponsori: Himalaya, Craimont, Consiliul Judetean Harghita, FreeSport Tg.Mures, Zerge, Extreme Videos, Asociatia Serv-Mont-Har, Silent Events.

Topo escalada si alte informatii:
http://www.piatrasinguratica.ro/index.php?lang=ro&id=catarare
http://www.facebook.com/LonelyRock.festival

[ Sursa: Alpinet.org ]