Primăvară, munte, un minunat sat din Apuseni, peşteri, multe peşteri. Ce mai aştepţi? I-aţi trusa foto şi hai la pozat. Iar dacă până acum n-ai făcut fotografii foarte reuşite, cu atât mai mult. E timpul să te perfecţionezi şi să exersezi. Noi vom fi alături de tine şi te vom ajuta să mai descoperi secretele fotografiei în peşteră. Te aşteptăm!
Loc de desfasurare: Casa de Piatra – Comuna Gârda, judetul Alba – Parcul Natural Apuseni.
Casa de Piatra este un pitoresc catun din M-tii Apuseni, situat pe valea Gârda Seaca la 12 km de comuna Gârda (30 km amonte de Câmpeni pe Valea Ariesului).
Lectori: Profesor Dr. Iosif Viehmann (AAF, FIAP), Varodi Attila, Ovidiu Guja. Se asigura scolarizarea, echipamentul speologic colectiv, carbid, echipament fotografic colectiv (blitz, surse de iluminare), suport de curs in varianta CD, cazare, acces la bucatarie.
Cazarea: in conditii de cabana de munte
Echipament necesar:
- pentru campare in conditii de priciuri: sac de dormit, izolir;
- pentru pestera: salopeta, bocanci (cizme de cauciuc), casca (preferabil cu sistem de iluminare frontal), sac pentru transportul echipamentului (banana speologica – poate fi si un simplu rucsacel).
- pentru fotografie: aparat digital cu optiune manual si timp de expunere min. 8 sec. sau aparat de fotografiat pe film cu timp B, care permite ca expunerea sa se faca pe timp nelimitat, trepied
Masa în regim de autogospodarire asigurata de participanti.
Numarul participantilor este limitat la 10.
Vârsta minima a participantilor acceptati este de cel putin 16 ani impliniti în decursul anului 2007. Pentru participarea la activitati, participantii cu varsta sub 18 ani vor avea nevoie de acordul scris al ambilor parinti.
Taxa de participare 120 RON
Membrii SNS inscrisi pana la 01.02.2007 beneficiaza de gratuitate.
Societatea Nationala de Speologie acorda pentru studenti un numar de 5 burse a cate 50 RON
Înscrierile se fac pâna în data de 30 martie 2007 la adresa snsro@intech.ro. Cei interesati sunt rugati sa precizeze in cererea de inscriere numele, vârsta, date de contact (adresa, telefon), organizatia (daca este cazul), precum si câteva cuvinte despre experienta fotografica, experientele montane si/sau speologice anterioare.
Datorita numarului limitat de cursanti, organizatorii isi rezerva dreptul de a selecta participantii pe baza informatiilor furnizate.
Activităţile sunt organizat cu sprijinul Administraţiei Parcului Natural Apuseni
Informatii pot fi obtinute la snsro@intech.ro, la tel: 0744-799248 sau www.snsro.ro.
[Sursa: Societatea Nationala de Speologie]