sigla SNSSocietatea Nationala de Speologie anunta organizarea, în perioada 28 aprilie – 3 mai 2009 o scoala de fotografie pentru nivel mediu si incepatori, deschisa tuturor celor interesati de fotografia in pestera.

Lectori: Profesor Dr. Iosif Viehmann (AAF, FIAP), Mihai Sorin Iliescu, Ovidiu Guja.

Loc de desfasurare: Casa de Piatra – Comuna Arieseni, judetul Alba.

foto pesteraCasa de Piatra este un pitoresc catun din M-tii Apuseni, situat pe Valea Garda Seaca la 12 km de Comuna Garda (30 km amonte de Campeni, pe Valea Ariesului).

Se asigura scolarizarea, echipamentul speologic colectiv, carbid, echipament fotografic colectiv (blitz, surse de iluminare), suport de curs in varianta CD, cazare, acces la bucatarie.

Cazarea: in conditii de cabana de munte

Echipament necesar:

– pentru cazare in conditii de priciuri: sac de dormit, izolir;

– pentru pestera: salopeta, cizme de cauciuc (sau bocanci), casca, preferabil cu sistem de iluminare frontal, sac pentru transportul echipamentului (banana speologica – poate fi si un simplu rucsacel).

– pentru fotografie: aparat digital cu optiune manual si timp de expunere min. 8 s, trepied

Masa în regim de autogospodarire asigurata de participanti.

Numarul participantilor este limitat la 10.

Vârsta minima a participantilor acceptati este de cel putin 16 ani impliniti în decursul anului 2008. Pentru participarea la activitati, participantii cu varsta sub 18 ani vor avea nevoie de acordul scris al ambilor parinti.

Taxa de participare 220 lei

Societatea Nationala de Speologie acorda pentru studenti care nu au participat la scoala un numar de 2 burse a cate 50 lei.

Înscrierile se fac pâna în data de 20 martie 2009 prin completarea formularului de pe site-ul SNS, aflat la www.snsro.ro Cei interesati sunt rugati sa precizeze in cererea de inscriere numele, vârsta, date de contact 

(adresa, telefon), organizatia (daca este cazul), precum si câteva cuvinte despre experienta fotografica, experientele montane si/sau speologice anterioare. Datorita numarului limitat de cursanti, organizatorii isi rezerva dreptul de a selecta participantii in baza informatiilor furnizate.

Imagini de la scolile din anii precedenti pot fi vizualizate pe site in sectiunea Media.

Informatii pot fi obtinute la snsro@intech.ro, la tel: 0744-799248 sau www.snsro.ro.