Concurs de schi si snowboard Editia a 8-a

ImageORGANIZATORI:
Alpin Club Ecoul

CND – CO – PROD SRL.

LOCATIE
Valea Malinului din Muntii Bucegi – grad de dificultate alpina 1B

ACCES:
Cabana Gura Diham: din Busteni pe drumul judetean 27c.
Valea Malinului: din Busteni cu Telecabina pâna la Babele dupa care pe poteca turistica pâna la releul Costila (aproximativ o ora de mers de la cabana Babele).

TRASEUL:Parcursul poate fi abordat în functie de pregatirea concurentului si starea zapezii: se pot alege sarituri de pe stânci, salturi peste crevase, coborâri printre pereti apropiati.

Startul se va da la intrarea în vale, iar sosirea va fi la iesirea din ultimul canion. Saritorile din partea inferioara a vaii vor fi echipate cu corzi fixe.

———————————————————————————–

Din cauza conditiilor meteo din ultimele doua zile – zapada proaspata de 40 cm la Virful Costila (conditii confirmate si de reprezentantul INMH) – echipa Salvamont Busteni nu si-a dat acordul pentru organizarea concursului Ecoul Malinului in acest weekend.

Din motive de securitate concursul s-a aminat pentru data de 27 mai 2006.

CONCURENTII:
Cei care doresc sa participe la Concursul de schi&snowboard “ Ecoul Malinului” sunt asteptati sâmbata, 13 mai, începând cu ora 10.00, la intrarea în Valea Malinului. Înainte de înscrierea în concurs, concurentii vor primi regulamentul si vor trebui sa îl semneze.

Taxa de participare 10 RON, suma care acopera asigurarea participantilor în caz de accident.

Asa cum s-a obisnuit la toate editiile, siguranta concurentilor va fi asigurata de o echipa a Salvamont Busteni.

De asemenea, pentru informatii suplimentare vor fi prezenti la statia de plecarea telecabinei din Busteni organizatori ai evenimentului.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Ora 10:00 – înscrierea concurentilor
Ora 11:00 – startul concursului
Ora 17:00 – festivitatea de premiere (va avea loc în fa t a cabanei Gura Diham).
Ora de premiere se poate modifica în functie de numarul de participanti.

Sâmbata seara doritorii sunt asteptati la tabara de corturi
de lânga cabana Gura Diham.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

  1. Organizatorul recomanda concurentilor sa poarte casti de protectie si armura pentru spate si nu îsi asuma nici o responsabilitate pentru eventualele accidente ce pot surveni în timpul concursului.
  2. Înscrierile se vor face între orele 9 -12 la intrarea în Valea Malinului. Startul se va da la ora 10.30 la intrarea în vale, iar sosirea va fi la iesirea din ultimul canion. Se va pleca în ordinea înscrierilor.
  3. Clasamentul va fi urmatorul: locurile 1 – 3 schi baieti, 1 – 3 schi fete, 1 – 3 snowboard.
  4. Concurentii sunt obligati sa respecte deciziile organizatorilor si arbitrilor, în caz contrar vor fi depunctati sau nu li se va permite intrarea în concurs.
  5. Arbitrajul va fi asigurat de 6 posturi asezate pe vale.
  6. In cazul unui numar foarte mare de participanti se va limita intrarea in concurs a ultimilor inscrisi.

Criterii de arbitraj:

1. Alegerea traseului . Se puncteaza în posturile în care zapada o permite si sunt mai multe variante. Punctaj maxim 60 puncte.

2. Agresivitate. Se puncteaza în toate posturile. Se puncteaza stilul agresiv în conditii de siguranta, mai ales în abordarea pasajelor dificile. Punctaj maxim 65 puncte.

3. Control. Se puncteaza în toate posturile. Se depuncteaza caderile si dezechilibrarile ( -2p/cadere, -1p/dezechilibrare). Sarirea schiurilor nu se depuncteaza, dar concurentul care coboara cu schiurile în mâna este descalificat. O dezechilibrare urmata de o revenire spectaculoasa care denota control si stapânirea tehnicii poate creste nota la criteriul Tehnica si stil .

4 Timpul. Nu implica decât plecarea si sosirea. Se calculeaza timpul total al concurentului în minute si secunde.

5. Tehnica si stil . Se puncteaza tehnica si stilul schiorului.