In 17-09-2009 a fost reamenajat traseul Piatra Scrisa – Valea Garcinului din Piatra Mare , marcat cu triungi albastru. Reamenajarea a constat in : revopsirea marcajelor existente si montarea a trei stalpi indicatori .

      La actiune au participat patru membri CPNT  :Balan Silviu, Malureanu Vlad, Heghedus Adrian,  Marin Bogdan  si inca trei salvamontisti din Piatra Mare.

     Locul de intalnire a fost in darste la ora 9 , apoi am plecat spre Cabana Piatra Mare. Pana la cabana am mai transportat cu schimbul doua galeti cu vopsea lavabila , care va fi folosita la vopsirea cabanei in exterior.

      La cabana am facut o pauza cat am mancat si am baut un ceai, apoi incarcati cu pungi cu nisip si ciment , cu vopsea am plecat spre Piatra Scrisa. Aici ne-am despartit si am format doua echipe , unii au ramas sa monteze stalpi indicatori , iar eu cu Codin de la Salvamont am plecat sa remarcam.

       Am fugit pana in Valea Garcinului iar apoi am ne-am intors spre Piatra Scrisa revopsind marcajele deja existente , facand altele in zonele in care era nevoie de acestea si  curatand poteca de unele crengi de brad care faceau deplasarea greoaie si impiedicau vizibilitatea asupra marcajelor.

      Dupa ce am terminat treaba ne-am intors la cabana ,am baut un ceai , am mai mancat ceva si apoi ne-am intors spre casa.

      In concluzie a fost o actiune reusita in urma careia multi turisti vor avea de castigat deorece in zona in care au fost montati stalpii indicatori s-au ratacit multi turisti.