Image – Este in primul rand o ocazie de intalnire a tuturor celor ce iubesc natura, in mod special muntele si stanca;
– De ce aici? – deoarece aceasta zona ofera din plin satisfactie in aceasta privinta, avand un potential turistic si alpin deosebit, aici promovarea escaladei sportive fiind o necesitate;
– Prin intermediul acestui eveniment se doreste o apropiere a tuturor practicantilor acestui sport, in scopul perfectionarii tehnicilor de escalada dar si al extinderii lui mai ales in randurile tineretului – putand participa orice catarator indiferent de sex, varsta, sau nivel sportiv;

PROGRAM DE CONCURS

VINERI 14.04.2006 – Sosirea concurentilor si inscrieri

SAMBATA 15.04.2006 08.00 – 09.00 ultimele inscrieri
09.00 – 09.30 sedinta tehnica
09.30 – 10.30 deplasarea spre poligonul de competitie
11.00 – 17.00 desfasurarea concursului etapa 1

DUMINICA 16.04.2006 09.00 – 09.30 sedinta tehnica
10.30 – 14.30 desfasurarea concursului etapa 2
15.30 festivitatea de premiere.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica programul, cu aducerea la cunostiinta participantilor in timp util.

R E G U L A M E N T
1. Escalada sportiva este un sport complex dar si periculos, expus riscurilor: – de cauza naturala (meteo, tectonice, fauna, etc.); – individuala (erori umane); – materiale (echipament necorespunzator); – alte cauze; astfel exista un anumit nivel de pericol obiectiv de accident ce nu poate fi redus la zero de catre organizatori. Prin urmare concurentii, precum si alte persoane prezente (arbitrii, spectatori, filatori etc.) sunt supusi unor riscuri pe care trebuie sa si le asume si a caror reducere depinde in principal de ei.
2. Organizatorul asigura asistenta medicala de urgenta la locul concursului (ASOCIATIA SALVAMONT ALBA).
3. Traseele din cadrul RICO 2006 sunt cotate cu 100 puncte fiecare, iar in urma parcurgerii lor, cele 100 puncte se vor imparti la numarul de cataratori ce au parcurs traseul la rotpunkt. In caz de egalitate intre participanti, departajarea se face prin parcurgerea la vedere a unui traseu dificil (de tip superfinala).
4. Fiecare concurent va completa obligatoriu fisa de inscriere, la care va fi anexat un regulament, precum si lista traseelor de concurs ce va fi completata de arbitrii pe masura realizarii de noi rute (trasee).
5. Nu este permisa parcurgerea traseelor in mansa (top rope), nici macar pentru studiul rutei (exceptie: copii si alte cazuri exceptionale).
6. Este admis un numar nelimitat de incercari pana la solutionarea rutei (pentru punctaj este obligatorie legarea pasilor). Incercarile pot fi succesive de maxim 30 minute (in functie de dificultatea traseului) sau de comun acord cu participantii si arbitrii.
7. Organizatorul asigura ca echipament buclele de asigurare care vor fi gata montate in punctele de asigurare, restul echipamentului necesar participarii la concurs (coarda obligatoriu de 60m, ham, etc) trebuind sa si-l asigure fiecare participant pe cont propriu.
8. Echipamentul obligatoriu participarii la concurs (coarda , ham etc.) vor trebui sa fie in stare corespunzatoare, purtarea castii de protectie fiind recomandata.
9. Concurentii se vor fila reciproc. La cerere, concurentilor li se va asigura un filator din partea organizatorilor (cererea trebuie facuta la inscrierea in concurs). Filatorul isi asuma responsabilitatea pentru modul de asigurare a capului de coarda!
10. Asigurarea tuturor protectiilor preinstalate de organizator este obligatorie. Neasigurarea unui punct intermediar duce la cresterea distantei de cadere si gradului de expunere la impact, marind riscul unui accident (asumat integral de concurent). Arbitrii vor intrerupe imediat o ascensiune de acest gen cu eventuala descalificare a concurentului.
11. Asigurarea top-ului este obligatorie pentru validarea escaladei.
12. Arbitrii pot interzice participarea cataratorilor echipati necorespun- zator, sau celor care prin modalitatea lor de catarare pun in pericol securitatea personala, sau a celor din jur.
13. Alegerea traseelor in care va evolua un concurent se face liber de catre acesta, ordinea de acces in caz de divergenta se stabileste prin tragere la sorti pe loc de catre arbitru la baza respectivului traseu.
14. Intrarea in concurs sub influenta bauturilor alcoolice, droguri, stupefiante, tranchilizante, dopaj sau orice alte substante ce afecteaza capacitatile fizice si psihice ale cataratorului este strict interzisa.
15.Minorii (sub18 ani) pot participa la concurs numai cu acordul scris al parintelui sau altui reprezentant legal. Conditii de participare : minim 4 concurenti.
16. Eventualele neintelegeri vor fi solutionate de catre organizatori.
17. Amenajatorii traseelor pot participa la concurs, dar rezultatele vor fi clasificate separate. Numele amenajatorilor se face public la inceputul concursului.
18. Prin semnarea fisei de inscriere, concurentul accepta in intregime acest regulament si se obliga sa-l respecte. Nerespectarea regulamentului se sanctioneaza cu descalificarea.
19. Participarea se face pe PROPRIE RASPUNDERE