ImageFederatia Romana de Speologie prin Scoala Romana de Speologie cu sprijinul Asociatiei Romane de Educatie Speologica si a Parcului Natural "Muntii Apuseni" va invita sa participati la SCOALA NATIONALA DE SPEOLOGIE CAPUT 2008 ce se va desfasura intre 18-27 iulie 2008, in Padis – Muntii Bihor, com. Pietroasa – jud. Bihor.

Scoala se va desfasura pe doua nivele tehnice:
ImageNivel TSA 1 – diploma finala atesta capacitatea cursantului de a parcurge autonom pesteri de gradul III,
Nivel TSA 2 – diploma finala atesta capacitatea cursantului de a conduce o echipa într-o tura subterana în pesteri de gradul II.

Instruirea va fi asigurata de initiatori, monitori si instructori atestati ai Scolii Romane de Speologie si ai Scolii Franceze de Speologie.
Scoala Romana de Speologie va asigura materialul colectiv (corzi, amaraje, bucle chinga) necesar desfasurarii scolii, cazarea gratuita a participantilor si buletinul de stagiu.

Conditii generale de participare:
Data limita de expediere a formularului de participare este 5 iulie 2008.

Taxa de participare:
Nivel TSA 1: 340 lei, se ofera o reducere de 50% (170 lei) pentru speologii legitimati la Federatia Romana de Speologie si/sau la o Asociatie afiliata FRS cu cotizatia FRS platita pe anul 2008.
Nivel TSA 2: 200 lei.

Conditii specifice de participare:
Nivel TSA 1
– varsta minima 14 ani (pentru stagiarii sub 18 ani este nevoie de acordul scris si legalizat la notariat al parintilor);

Nivel TSA 2
– varsta minima 18 ani,
– membru într-o asociatie afiliata la Federatia Romana de Speologie, cu cotizatia platita pe anul 2008,
– accesul la acest nivel este conditionat de absolvirea unui examen teoretic si practic.
Stagiarii care nu obtin calificativul ADMIS vor putea continua stagiul la nivelul TSA 1.

Detalii suplimentare si formularul de inscriere se gasesc pe pagina web a Federatiei Romane de Speologie http://www.frspeo.ro

[Sursa: Diana Popa, secretar SRS]