Stagiul de initiere / perfectionare in fotografie ~ 6 – 9.04.2006 ~

Image

INVITATIE

Asociaţia Speologica “Focul Viu” Bucureşti cu sprijinul Departamentului AUDIO-VIZUAL al Federatiei Romane de Speologie, au placerea sa va invite la Stagiul de Initiere / Perfectionare in Fotografie ce se va desfasura sub patronajul Scolii Romane de Speologie, in perioada 6 – 9.04.2006 in zona carstica Suncuius.
 

Stagiul de initiere in fotografie îşi propune să îl facă pe fotograful amator să depăşească stadiul de începător şi să îl îndrume spre compunerea conştientă a imaginilor, să ajute participanţii să depăşească barierele aparaturii specifice şi să poată să-şi imprime ideile şi trăirile într-o imagine care se va putea cataloga fără doar şi poate, fotografie.

Stagiul de perfectionare in fotografie se adreseaza celor ce au pasit deja pragul artei fotografice. Stagiul isi propune sa formeze fotografi cu viziuni bine definite asupra turelor fotografice pe care le vor intreprinde ca speologi. Alegerea aparaturii in functie de cavitate si de scopul propus, alegerea cadrelor si a personajelor ce vor intra in fotocompozitie, conceperea unei expozitii fotografice sau a unei prezentari digitale si nu in ultimul rand, critica obiectiva asupra propriilor imagini sunt cateva dintre obiectivele acestui stagiu.

Organizator: Asociaţia Speologica “Focul Viu” Bucureşti sub patronajul Scolii Romane de Speologie a Federatiei Romane de Speologie. Stagiul beneficiaza de sprijinul tehnic al Departamentului AUDIO-VIZUAL al Federatiei Romane de Speologie.

Locul de desfăşurare: Comuna Suncuius, Cabana Zenovia.

Acces: Din gara C.F.R. Suncuius se merge pe jos aproximativ 20 min. pana la intrarea in Pestera Ungurului unde se afla Cabana Zenovia.

Condiţii de participare:

•           Trimiterea confirmării de participare (Formularul de inscriere) până la data de 3 aprilie 2006

•           Trimiterea a 50 % din taxa de participare pana la data de 3.04.2006. Plata se face prin virament pe cardul responsabilului de stagiu (datele cardului: BANC POST 4406 6000 1235 2653, expira la 04/08, DUMITRU RADU).

•           Pentru nivel perfectionare: obligatoriu aparat fotografic conform descrierii din aceasta invitatie.

•           Vârsta minimă 14 ani.

•           Asigurare de accidente valabilă pe perioada stagiului*.

•           Adeverinţa medicală – apt pentru practicarea speologiei*.

•           Declaraţie de accept al ambilor părinţi pentru participanţii sub 18 ani legalizată la notariat

•           Achitarea restului de 50% din taxa in data de 6.04.2006 la fata locului.

Ateliere: Pestera Ungurul Mare; Pestera Vantului – cavitatea cu cea mai mare dezvoltare din Romania – arie naturala protejata, accesul in cavitate este asigurat de custodele pesterii – Clubul Speologilor Amatori Cluj

Taxa de participare:

Nivel initiere:

– pentru membrii legitimati FRS: 100 RON;

– pentru alti participanti: 200 RON;

Nivel perfectionare:

– pentru membrii legitimati FRS: 120 RON;

– pentru alti participanti: 240 RON;

Taxa include: instruirea asigurata de catre lectorii foto ai Scolii Romane de Speologie, utilizarea echipamentului corpului de lectori, cazarea, filmele foto pentru aparatele clasice, scanarea si transpunerea pe cd a fotografiilor pentru fiecare stagiar in parte, taxa ghizilor;

Taxa acompaniatori: 50 RON

Cazarea: in Cabana Zenovia – necesari saci de dormit

Masa: autogospodărire;

Echipament speologic necesar: cizme de cauciuc, salopeta, ciorapi de lână, lenjerie de corp calduroasa, cască cu ecleraj funcţional, bidon sau cutie pentru protectia aparaturii in mediul subteran, banana speologica.

Echipament fotografic necesar: aparat de fotografiat tip REFLEX-SLR (ex.: Zenit, Nikon F5) sau cu punerea la punct indirecta-RANGEFINDER (ex.: Zorki-4, Konica Hexar), blitzuri, trepied, declansator flexibil, obiective. Pentru aparatele digitale: timp minim de expunere a obturatorului de 30”.

ATENTIE ! (numai pentru nivelul initiere): In cazul in care nu posedati anumite piese din echipamnetul fotografic mentionat, acestea vor fi puse la dispozitie de catre corpul de lectori, pe baza semnarii unei fise de imprumut.

IMPORTANT
Persoanele care nu îndeplinesc una din condiţiile de participare nu vor fi admise ca stagiari!

[*] In cazul in care nu aveti, veti completa un formular la fata locului pentru a declara pe propria dvs. raspundere ca practicati speologia.

Descarca:

Invitatia

Formularul nivel initiere

Formularul nivel perfectionare