Deprecated: Optional parameter $settings declared before required parameter $widget is implicitly treated as a required parameter in /home4/cpntro/public_html/wp-content/plugins/client-dash/core/clientdash-functions.php on line 355
Trofeul Albatros, 28-30 Iulie, 2023 | Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov
Informații despre Partizani: Localitate ce aparține de comuna Maliuc, situată la 8 mile de aceasta pe brațul Sulina al Dunării, în județul Tulcea. Distanța față de municipiul Tulcea este de 20 km.
Trecutul așezării este legat de lucrările de rectificare ale brațului Sulina. Astfel, în jurul unui platou înălțat datorită depunerilor de pământ de pe urma activității de dragare s-au construit câteva case. Apoi satul s-a dezvoltat în lungime, așa cum îl vedem astăzi.

Activitățile principale ale locuitorilor sunt piscicultura, dar și activități zootehnice și agricole ce se desfășoară preponderent în gospodării particulare. Agroturismul este o altă activitate a locuitorilor satului Partizani.

Numai în miezul zilei portul era mort. Sub ploaia de aur a soarelui de vară natura întreagă dormea moleşită. Nici o adiere, nici un semn de viaţă. Pământul şi apa, oameni şi animale cădeau parcă deodată într-o adâncă letargie.

Nici o vieţuitoare nu mai mişca pe cheiurile înfierbântate. Când soarele ajungea la zenit, portul mut, poleit într-o lumină orbitoare, părea în arşiţa zilei un oraş mort, adormit printr-o vrajă, pietrificat de veacuri – un oraş fantomă.

O pulbere vaporoasă vibra în unde, plutind în zare ca o muselină transparentă. În raza portului, departe, sub un cer de porţelan, două vapoare negre, zăceau ancorate, fixe, ca nişte jucării ţintuite pe marea netedă, albă, sclipitoare ca o placă de mercur.
Cu foarte mici diferențe, așa ne-a întâmpinat Sulina, la data sosirii noastre acolo.

Pot spune că tot cumulul de sentimente pe care l-am avut la Albatros a contribuit la o amintire specială, în sertarul sufletului meu. Tot ce s-a întâmplat aici a reușit să anuleze tumultul adunat din agitația cotidiană. Momentele în care am pregătit momentul cultural mi-au demonstrat că putem lucra în echipă în momente de tensiune și extenuare fizică, după o meritată cursă prin pădurea Deltei.

Totul s-a finalizat cu un succes remarcabil. Am pregătit o scenetă plină de farmec, am cântat cu patos și iubire în suflet și, nu în ultimul rând, ne-am dezvoltat o coeziune de grup de invidiat.”

~Alexandra Găman

~Ecaterina Lorent
„Festivalul are ca scop promovarea Deltei Dunării, în fiecare an oferind șansa de a vizita un alt colț al acesteia.
Cum noi nu iubim doar muntele (și dacă-i rost de distracție, trebuie să fim prezenți), ne-am înghesuit bagajele în mașini și-am pornit spre Partizani. Unii au facut și 11 ore pe drum, alții n-au mai prins nici bacul și au campat pe partea opusă a Dunarii. Toate astea n-au contat și ne-am bucurat de fiecare moment în care ne-am reîntâlnit prieteni vechi, cu care am stat la chitareală, pește sau… puțin noroi.
Am alergat la cros și la probele de fotbal și volei, am făcut puțină orientare iar unii și-au extins cunoștințele de alpinism. La proba surpriză ne-am întrecut în forțe, cu o frânghie deasupra unei gropi cu noroi – toate astea, în arșița tipic dobrogeană. Chiar dacă la final am plecat extenuați, unii spre Bulgaria și Grecia, alții înapoi în lumea corporatistă, putem fi toți de acord că fost un weekend despre…

  CCuloare, PPasteluri, NNatură, TTablou sublim