C.T.S Acropolis Aiud

 

 Asociatia Biounivers

 

                                                               ORGANIZEAZA

 

 Trofeul Cheile Valisoarei

 

Muntii Trascau, Cheile Valisoarei

10 – 12 septembrie 2010

 

 

                   Va invitam sa participati la concursul de sporturi montane « Trofeul Cheile Valisoarei », organizat in cadrul proiectuluiBiodiversitatea – comoara ascunsă în Cheile Vălisoarei”, proiect derulat de Asociatia Biounivers Valisoara in parteneriat cu Clubul de Turism Sportiv Acropolis Aiud. Concursul constituie totodata a-XV-a editie a Trofeului Acropolis.

 

ACCES si CAZARE:

 

Tabara de corturi va fi amplasata pe terasa aflata in aval de podul peste V. Aiudului, pe partea dreapta. Posibilitati de cazare la pensiuni: Pensiunea Bodrogeni (3 km de tabara), Pensiunea Cucului (6 km de tabara).

Accesul

in zona se face pe DJ 107 Aiud – Buru (14 km din Aiud, proaspat renovat pe primii 12 km). Posibilitati de transport – cu microbuzul, cu plecare din Aiud (din fata garii sau de la intersectia DJ 107 cu E81) vineri, la orele: 07:45, 15:50, 19:30, 23:10 sau sambata la ora 07:45 si intoarcere duminica, cu plecare din Cheile Valisoarei la 17:15; pret – 5 lei/pers./1 drum; cei interesati de transportul cu microbuzul sunt rugati sa confirme ora la care doresc sa plece din Aiud; se poate opta si pentru inchirierea unui microbuz de 16 loc: 70 lei / 1 drum.

 

PROGRAM:

 

Vineri, 10 septembrie: primirea participantilor / ora 21:00 – sedinta tehnica.

 

Sambata, 11 septembrie: ora 09:30 – start in proba de regularitate / 15:00 – proba teoretica / 16:00 – start in probele de orientare sportiva si alpinism / 20:00 – proba surpriza / 21:00 – proba culturala.

 

Duminica, 12 septembrie: ora 10:00 – festivitatea de premiere / 11:00 – ecologizarea locului de campare / 12:00 – escalada si drumetii in Cheile Valisoarei.

 

 

REGULAMENT:

 

A) Proba de REGULARITATE: consta in parcurgerea unui traseu tematic amenajat in Rezervatia “Cheile Valisoarei”; durata – aprox. 5 ore; punctaj – 1000 pct.

 

B) Proba TEORETICA:  5 teste teoretice a cate 10 intrebari tip grila din domeniile: zona, alpinism, meteo, flora-fauna, sanitar; punctaj – 1000 pct.

 

C) Proba de ORIENTARE sportiva: se va sustine pe harta; punctaj – 1000 pct.

 

D) Proba de ALPINISM practic: tip mansa (aprox. 30 m); punctaj – 500 pct.

           

E) Proba Culturala: tematica montana – umor, poezie, cantece.

 

  • Participarea la concurs nu este conditionata de apartenenta la vreo asociatie sportiva; o asociatie poate inscrie un numar nelimitat de echipaje in concurs.
  • Echipajele vor fi formate din 2 – 5 persoane; participantii la probele teoretice, de orientare si alpinism vor parcurge obligatoriu si traseul de reularitate.
  • Echipament obligatoriu: individual – pelerina de ploaie, incaltaminte cu talpa aderenta; colectiv – trusa medicala echipata, lanterna, fluier, busola. 
  • Participarea la probele din concurs se face pe proprie raspundere.

 

 

 

 

Bibliografie:  Panourile informative de pe traseul tematic / I.P.Argesel – “Muntii Trascau / Harta Muntilor Trascau – partea centrala (editura Dimap-Erfatur / Ionela Tugui, Mihai Tugui – “Ghidul medical al turistului / I.Stancescu,Sergiu Baliff – “Meteorologie fara formule / Walter Kargel – “Alpinism” / Atlasul Botanic al Romaniei (plante din zona montana).

PREMII:

 

Se vor acorda premii pentru locurile I, II si III constand in echipament montan in valoare totala de aproximativ 3500 RON astfel:

 

v  Per ECHIPAJ: in CLASAMENTUL GENERAL constand in probele A + B + C + D (se acorda un bonus de 200 pct. echipajelor care participa la toate cele 4 probe) si la PROBELE A + B.

 

INDIVIDUAL la probele C si D.

 

v  Se vor acorda premii simbolice la Proba Culturala si Proba Surpriza.

 

Finantarea concursului este asigurata de

FUNDATIA PENTRU PARTENERIAT si MOL ROMANIA,

in cadrul proiectului Biodiversitatea – comoara ascunsă în Cheile Vălisoarei”

CONTACT:

 

 

 

VA ASTEPTAM CU DRAG !!!