TRIADA MTB AVRIG

După o amânare de o lună, CPNT-iștii noștri au putut pleca spre Triada MTB Avrig pe 23 mai. Aceștia s-au împărțit în așa fel încât am avut reprezentați la toate cursele de duminică. Bușe și Mitzishor au fost la cursa lungă, de 70km, Zsolt s-a înscris la cea de 45km, iar Daria a parcurs tura scurtă de 30km.
Ajunși în Avrig de sâmbătă seara, am luat masa in curtea Palatului Brukenthal unde ne-am delectat cu mici și cartofi prăjiți, după care am savurat o cola și o poveste pe iarba verde de acolo.
A doua zi dimineața, după ce ne-am dat lanțurile cu ulei și am verificat cauciucurile, am pornit spre zona de start. Startul turei scurte a fost la ora 9:30, pe când celelalte curse au început la 10:00. Soarele a început să se arate imediat după start, iar primii 12km din tura scurta s-au desfășurat pe un câmp lung sub razele arzătoare. Acest traseu urma a fi parcurs și de concurenții de la tura lungă, însă abia după parcurgerea unei bucle de 45km.
Imediat după primul post de alimentare începea urcarea prin pădure urmată de o coborâre nu foarte tehnică și frumoasă.
Ultimii 2km ai curselor, atât ai celei scurte cât și ai celorlalte două aveau să fie prin curtea Palatului Brukenthal, un traseu scurt ca de XCO. Aici au avut de câștigat cei mai curajoși, rapizi si tehnici dintre noi, fiind porțiuni cu bolovani, coborâri cu rădăcini, urcări abrupte, zone de viteză și rampe.
Per total cursa a fost superbă, pe placul tuturor, iar finalul s-a lăsat cu un podium pentru Bușe, care a ajuns al 6-lea la finish, fiind al 2-lea de la categoria sa.
Norocoși fiind nu am întâmpinat niciun eveniment neplăcut, iar ziua am încheiat o cu o bere la Carambol in Brasov!