Sărbători Pascale în Măcin

Ne-am propus o tură în perioada Sărbătorilor pascale în zona Dobrogei, mai exact în Munții Măcin și pare că ne-a ieșit!

O gașcă de 4 oameni (Alex, Ștefania, Andreea și Vlad) au pornit se joi seara din Brașov spre Greci pentru ca vineri, până ajung ceilalți, să inspecteze zona de cățărat.

Vineri o altă gașcă de 4 (Foxy, Dani A., Alexa, Florin) au pornit la prima oră din Brașov pentru a ajunge cât mai devreme în camping. Și pentru ca au ajuns devreme în zona de camping, după ce si-au pus corturile au pornit și ei în inspectarea zonei și în căutarea celorlalți J))

Tot vineri, dar mai pe înserate a aparut și cea de-a 3-a gașcă de 4 oamenii (Mișa, Silvana, Ale și Șoacă) și un cățel, Maia.

Sâmbătă dimineața a apărut și Adela, care a venit din București pentru a petrece 2 zile cu noi. Sâmbătă ne-am petrecut ziua experimentând escalada. Fiecare dintre noi a avut parte de o experiență frumoasă în care: a învățat lucruri noi sau și-a readus aminte lucruri știute, si-a depășit puțin frica de înălțime, a învățat să aibe încredere în coechipier, chiar dacă este la început in acest sport, a socializat cu oameni pe care îi știa, dar și cu oameni noi… seara socializare în camping, dar și la cofetăria din sat J))

Duminică, pentru că vremea se anunța călduroasă și fără ploaie am ales sa facem o drumeție mai lungă spre cheile… și după pe creastă spre Vârful Țuțuiatu. La această tură ni s-au alăturat și 2 albatroși (Mihai și Ana). Pe traseu am avut parte de căldură, țestoase, leurdă, păduri înverzite, voie bună.

Luni, din gașca au rămas 3 oamenii care au dorit să continue drumețiile în zonă. Așa că au pornit întâi spre Lacul Iacobdeal, care este format într-o veche carieră. Când au ajuns acolo s-au gândit că vor sa vadă lacul de la înălțime așa că s-au urcat pe un deal, după au văzut că mai este încă unul mai înalt așa că au mers și până acolo. Ajunși pe acesta au zărit un al 2-lea lac, așa ca au pornit spre el unde au luat o pauză de admirat lacul. Tot luni, pentru că mai era timp și locuri frumoase de văzut au pornit și spre creasta Pricopanului.