O saptamana presarata cu o gramada de evenimente: Fan Festu la Rosia Montana, trofeul Kogaion in Retezat, Trofeul National de Escalada de la Tamina, Cupa Magura Cisnadie…si nu in ultimul rand a VIII-a etapa  in cadrul FRTS la Poiana Tapului organizata de Caraiman Campina.
Cu greu incropim o echipa, si vineri pornim catre Poiana Tapului zona Zamora unde aveam sa participam la etapa FRTS. Asa ca vineri seara la sedinta tehnica eram in numar de 4: Inamicu (adica io), Daniela (Copilutzu), Dan si Timea. Catre dimineata avea sa vina si Monica.
Aflam ca acest concurs e un pic mai diferit fata de celelalte in sensul ca orientaristii aveau sa stea in tabara iar alpinistu lipsea la teoretice ca sa faca proba.
A urmat o noapte presarata de indoieli in stabilirea oamenilor pe probe, mai ales ca titularii de baza ai echipei lipseau. Problema cea mai mare o reprezenta faptul ca la cele doua etape de vara la care participasem ocupasem locul 2 la general…si trebuia si acum sa confirmam…sau cel putin sa ne pastram acolo sus.
Toata lumea ar fi zis ca va fi foarte greu cu o echipa de incepatori…insa se stie ca CPNTistii sunt extrem de ambitiosi si bataiosi.
Dimineata. Cu greu stabilesc echipa…dar risc…Copilutzu e la alpinism si Monica o incepatoare la orientare fete. Cu toate ca avea mai multa experienta in orientare, Copilutzu era foarte entuziasmata sa participe la alpinism…si chiar foarte increzatoare. In regularitate aveau sa intre Dan cu Timea si Copilutzu dupa ce termina proba de alpinism.
Ora 6.45 alpinistii pleaca catre stanca. Copilutzu…un pic ingrijorata ca avea sa se bata cu cei mai buni cataratori de la celelalte cluburi.
Ora 7.00 incep testele teoretice…unde ajutat consistent de Timea si Dan reusim sa ocupam locu 1 la zona si meteo, locul 3 la ecologie la egalitate cu alte 3 cluburi, locu 4 la flora cu 9 plante stiute din 10 (puteam fi mai atenti). La sanitar s-a vazut ca nu am avut om asa ca am iesit pe 7 la egalitate cu mai multe cluburi.
Insa prestatia pe care am avut-o ne-a multumit pe toti si ne-a dat sperante ca vom fi iar sus.
Regularitatea a fost spectaculoasa….cu brane…saritori…asigurari…si privelisti mirifice dupa cum au povestit Timea, Dan si Copilutzu.
In acest timp in tabara de baza…am incercat sa-i explic Monicai harta de orientare si zona unde avea sa aibe loc orientarea. Important era sa nu ii fie frica sa intre in proba, sa fie relaxata si sa ia toate posturile (ca altfel ii rupeam capu’….:) glumeam).
La ora 14.00 incepe orientarea…care dupa cate stiam eu avea sa fie un adevarat cros mai ales ca multa lume cunostea zona, mai ales la baieti.
Nu credeam ca se va intampla ca tocmai la Caraiman sa fie probleme cu orientarea ….dar au fost, insa numai la baieti. La fete Monica s-a descurcat binisor…si a reusit sa ocupe un binemeritat loc 5, pentru care ii multumesc.
La baieti, cu toate ca am reusit sa ajung primu si sa ma impun in fata lui Gabi de la Carpatia cu 3 secunde, s-a ajuns la concluzia ca trebuie anulata si repetata a doua zi. Asta e …aveam sa mai alerg o data.
Catre seara s-au intors oamenii din regularitate ( Valcelul Claitei, braul lui Raducu, Urlatoarea) si ne-am indreptat impreuna cu alpinista noastra (Copilutzu) si oamenii de baza de la teoretice la proba teoretica de alpinism. Nu cred ca ne-a luat mai mult de 1 minut sa luam locu 1 la egalitate cu Carpatia.
Am uitat de Copilutzu…7.60m la catarat intr-un traseu dificil 5+ cu pasi de 6. Pe multi nu ii sperie gradu dar numai doi au ajuns in top. Felicitari!!!…ma gandesc ca ea a fost mutarea castigatoare.
Astfel ca inainte de cultural…dupa un loc doi la teste general cu 920 puncte (au castigat Floare de Colt cu 940 demonstrand alaturi de noi ca brasovenii…chiar invata!!!…ii amintesc si pe Carpatia care au fost din nou egalii nostrii si aici ca la majoritatea probelor) eram destul de in fata in clasament. Mai era doar crosu si orientarea la baieti de a doua zi.
S-a inserat si se apropia culturalul….insa din noapte cine credeti ca apare…intaririle noastre de la Brasov: Oana, Teo, Bejanca, Gogu…si mai tarziu, Negru, Sorin si Manu. Daca am uitat pe cineva, va rog sa ma scuzati.
Acu aveam si echipa de cultural…chiar bazata. Foarte entuziasmati am intrat la “foc”, insa spre surprinderea noastra nu am reusit o performanta prea mare…( io zic, de altfel ca si Sorin ca am avut o prestatie slaba…mai mult incurcand-o pe Oana cu vocile noastre….care nu pot fi descrise). Chiar Titus…a doua zi ne spunea ca la noi a fost o gama intreaga de voci…intaia, a doua, a treia, a patra, acincea…..:)
Multumesc fetelor ca au facut “umorul” pe drum catre tabara. Noaptea a continuat cu cantece pana dimineata…insa nu va pot descrie ca …am dormit.
Duminica dimineata din cauza vremei nefavorabile crosul nu s-a mai tinut…nici orientarea, pastrandu-se rezultatul de sambata.
Asa ca printre stopii mari de ploaie…am reusit sa ne luam diplomele, medaliile si binenteles CUPA de LOCUL 3 LA GENERAL.
Multumesc tuturor CPNT-istilor care ne-au sustinut din teren si de acasa…si care au crezut in noi.
Sa avem bafta si la urmatorul@!