Articol aparut in Transilvania Express, 25 aprilie 2007

 Duminică, 22 aprilie 2007, Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism Braşov (C.P.N.T.) a organizat „Ziua Pământului", în încercarea de a alinia comunitatea braşoveană la acest eveniment internaţional, sărbătorit anual în toate colţurile lumii, încă din 1970. Această zi marchează importanţa protecţiei mediului şi trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor ce se desprind din „nerespectarea" naturii.

In urmărirea acestui scop clubul nostru a organizat o serie de activităţi ecologice pentru a informa, sensibiliza şi a educa populaţia în domeniul protecţiei mediului şi turismului ecologic. Astfel au fost organizate în paralel două activităţi:

* prima a constat într-o ecologizare a traseului „Vâlcelul Dracului", care porneşte de la Pietrele lui Solomon. La aceasta au participat alături de voluntari CPNT elevi ai Şcolii Gen. nr. 2 din cadrul Cercului Olimpic Râşnov, coordonaţi de domnul profesor Ioan Benga şi preşedintele Dominetian Ştefania şi copii de la Şcoala Gen. nr. 15 Braşov îndrumaţi de doamna profesoară Filip.

* a doua activitate a cuprins o expoziţie cu fotografii realizate de membrii clubului şi o scenetă cu caracter ecologic realizată de elevii din cls. a IV-a C de la Şcoala. Gen. Nr. 15 îndrumaţi de doamna învăţătoare Gloria Pârvu.

De asemenea, pe tot parcursul zilei de duminică braşovenii şi turiştii prezenţi în Piaţa Sfatului între orele 12.00-19.00 au primit fluturaşi şi s-au putut informa direct de la voluntari despre semnificaţia acestei sărbători, despre necesitatea conştientizării problemelor mediului înconjurător şi despre diferite alte probleme ecologice actuale. C.P.N.T. mulţumeşte tuturor celor care au făcut posibilă această acţiune şi îşi exprimă dorinţa de a se implica şi pe viitor, încadrându-se astfel printre promotorii iniţiativelor privind implicarea opiniei publice în procesul de asistare a deciziilor privind deteriorarea mediului înconjurător, precum şi instruirea şi diseminarea bunelor practici la nivel public. Mai multe detalii referitoare la eveniment în curând pe site-ul clubului www.cpnt.ro.

Puteti descarca de aici articolul original