Data:13-03-2010

Locatie: Madaras(undeva pe langa Odorheiu Secuiesc)- Muntii Harghita


Cupa Memoriala Mike Csaba,pentru ca a fost ultima competitie de schi de tura din anul acesta, nu se putea sa o ratez.

La 6 m-am intalnit in Brasov cu zarnesteni :Dani , Cipri Lolu, Cristi Stotz, Bogdan , Luci si Andreea si am  plecat cu totii in doua masini catre Madaras.

Pentru a ajunge la Cabana Madaras , a trebuit sa parcurgem un forestier de 10 km, pe care te lasau sa mergi doar daca aveai 4*4 sau lanturi. Acest forestier l-am parcurs cu toti in Dacia lui Bogdan , in care ne-am arhivat cum am apucat, care in masina, care in bena.

Startul a fost cu nabadai deorece noi am cam intarziat, si cursa s-a amanat cateva minute pentru noi.

Din cate intelesem inainte de cursa , aceasta trebuia sa aiba 20 de km , ulterior am aflat ca a avut 7 km. In concluzie , cu un start ratat , fara incalzire ,depasiri la greu prin pulver , care m-au cam solicitat si mentinerea unui ritm care sa ma tina in putere 20 de km, din punct de vedere fizic nu prea am excelat.

Cursa a avut 3 urcari si 2 coborari , dar ultima urcare nu prea ar trebui sa o punem la calcul deoarece a fost foarte scurta , si aici citez dialogul dintre mine si arbitrul din ultimul post : 

« -Cate urcari mai sunt ?

-Asta-i ultima.

-Ce !!? Si cat e de lunga ?

-200 m.

-Diferenta de nivel !!?

-Nu , distanta.

-Aaaaaaaaaaaaaaa !!! »

Dar cu toate aceste aspecte am reusit sa ocup un loc II la categoria 18-22 ani.

 

Cum dupa cursa am ramas cu destula energie , dupa ce am baut un vin fiert la Cabana Madaras, am facut pe acolo o tura super faina cu toata spuma din schiul-alpinism romanesc : Luci, Andreea, Marc ,Jo ,Dani, Cristi Stotz,Cipri, Bogdan si Horatiu. Tura a fost de vis, am facut 2 coborari dementiale printr-un pulver neatins de vreun metru.

 

Dupa ce am intarziat la start, am intarziat si la premiere , organizatorii au amanat-o cu vreo ora, deorece majoritatea premiatilor de pe la toate categorile ,eram plecati in tura.

 

Dupa premiere , am luat-o la vale pe schiuri pe forestierul de 10 km. Apoi am avut ceva probleme cu masina lui Bogdan, in care inghetase motorina.

 

Pe la 1 noaptea am ajuns cu Dani in Fundata la cheful lui Bejan , unde am petrecut pana pe la 12 a doua zi.

 

Acest concurs a incheiat sezonul competitional de schi de tura , dar vor veni imediat maratoanele de mountain bike si de trail-running.