Articol aparut in Transilvania Expres, vineri, 3 mai 1996

La initiativa Clubului Pentru Protectia Naturii si Turism (CPNT), la sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat la Brasov masa rotunda cu tema "Piatra Craiului – viitor Parc National".

La aceasta manifestare au luat parte reprezentanti ai unor importante institute de cercetare din tara, precum si ai mai multor organizatii ecologice, care au semnat un acord de parteneriat in vederea infiintarii Parcului National Piatra Craiului. Recent, a fost realizat primul pas al colaborarii propuse, incat organizatiile ecologiste din Brasov, respectiv Clubul Speologic SILEX, CPNT, Asocitia Ecologica Mileniul III, Asociatia de Tineret pentru Ocrotirea Naturii FCCS si Organizatia Cercetasii Romaniei au hotarat sa formeze Centrul de Supraveghere Ecologica (CSE). Obiectivele acestei noi institutii cu profil ecologic sunt relizarea unei actiuni de monitorizare in zonele naturale protejate de pe raza judetului Brasov, initierea unor proiecte, prin intermediul carora sa fie sensibilizata si educata (ecologic) opinia publica si infiintarea unui Consiliu Consultativ, compus din reprezentanti ai institutiilor academice, administratiei, publice locale si ai organizatiilor neguvernamentale.

Prima intalnire a tuturor organizatiilor ecologice va avea loc in data de 4 iunie si va fi organizata de Agentia pentru Protectia Mediului din Brasov.