Articol aparut in Transilvania Expres, joi, 1 iunie 1995

Clubul pentru protectia naturii si turism (CPNT) a fost infiintat in anul 1973. De atunci, isi desfasoara activitatea in cadrul casei de Cultura a Studentilor – Brasov, devenind personalitate juridica in 1994. Clubul urmareste ocrotirea unor medii naturale deosebite, educarea unor paturi largi ale populatiei in spiritul ocrotirii naturii si practicarii unui turism montan ecologic.

Activitatea desfasurata de club s-a orientat pe doua directii: protectia mediului si turismul ecologic. In domenul protectiei mediului a actionat alaturi de Comisia Monumentelor Naturii la amenajarea rezervatiilor naturale din judetul Brasov (Poiana Narciselor de la Vad-Sercaia, Mlastinile eutrofe de la Harman, Sanpetru, Rezervatia naturala Piatra Craiului etc.), patrulari in rezervatii in perioadele de inflorire, impreuna cu factorii de raspundere.

In domeniul turismului, clubul a organizat numeroase tabere de refacere a marcajelor, mijloacelor de orientare si a adaposturilor turistice montane in toti muntii din judetul Brasov. In acest sens la inceputul lunii iulie, clubul si-a propus o actiune de igienizare a masivului Piatra Craiului, actiune asupra careia vom reveni.

Al. TION