Articol aparut in Transilvania Expres in 18 Aprilie 2008.

Administratia Parcului National Piatra Craiului, in colaborare cu C.P.N.T. (Clubul pentru Protectia Naturii si Turism) si Amicii Salvamont organizeaza in cursul zilei de sambata o plantare de puieti in M-tii Piatra Craiului, in zona Vladusca.
Pentru aceasta actiune au fost invitati sa participe 70 de voluntari. Cu ocazia evenimentului "Saptamana Pamantului" (14-20 aprilie), C.P.N.T. Brasov a organizat si un concurs de fotografie cu tema "Natura si ecologie", care se va incheia pe data de 23 mai.

Se reimpadureste zona Vladusca
Actiunea ecologica vine ca urmare a necesitatii reimpaduririi zonei Vladusca, aleasa de Administratia Parcului National Piatra Craiului, pe fondul defrisailor din ultima perioada. Brasovenii care doresc sa se implice sunt rugati sa ia legatura cu organizatorii. Plecarea spre Zarnesti se va face cu trenul de la ora 6:00, din Gara Brasov, iar pentru informatii suplimentare, cei interesati pot accesa site-ul: www.cpnt.ro. Parcul National Piatra Craiului este strabatut de 30 de trasee turistice, trasee ce duc spre zone deosebite: Prapastiile Zarnestilor, Cerdacul Stanciului, Zaplaz, Pestera Dambovicioara. Masivul Piatra Craiului a devenit rezervatie naturala in 28 martie 1938. Consiliul de Ministri a luat aceasta decizie "datorita caracterului unic al masivului unde se gasesc specii rare ca Dianthus callizonus, Hesperis nivea, Minuatia transilvanica, Leontopodium alpinum, ca si datorita frumusetii peisajului". La data cand rezervatia a fost infiintata, au fost luate in considerare numai 440 ha. In 1972, aceasta suprafata a crescut la 900 ha, iar astazi, zona de conservare speciala acopera o suprafata de 4.879 ha, zona de parc national ocupand cca. 9.894 ha. Sub egida Saptamanii Nationale a Voluntariatului, in data de 19 aprilie, Asociatia de turism montan "Floare de Colt" Brasov, impreuna cu Colegiul National "Andrei Saguna", Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura "Christian Kertsch", precum si cu alti voluntari, vor curata de gunoaie traseul de pe Tampa. Brasovenii care vor sa participe sunt asteptati sambata, la ora 09.00, in Piata Sfatului, la fantana arteziana. Incepand cu orele 18.00, la Centrul Cultural "Reduta", va avea loc o videoproiectie cu tema: "Brandul Romaniei: gunoaiele". In luna martie, Asociatia Floare de Colt a sarbatorit zece ani de activitate.

[Alina ANDREI] 

Articolul original din versiunea online a ziarului