De mult timp vreau sa ajung in orasul care are acelas nume cu al meu si cum in weekendul 23-24 mai nu se anunta nici o actiune in CPNT m-am hotarat sa fac o tura in muntii Hasmas.

Initial trebuia sa plecam cu trenul dar vineri seara s-a hotarat si Smendre sa vina cu noi si asa ca am plecat cu duba. La ora 7 ne-am intalnit in gara eu, Smendre, Timea, Catalina, Iulia, Gabi, Duracel, Bogdan, Cornel mic, Catalin apoi l-am recuperat pe Luci de pe Carpatilor si am plecat spre Hasmas.

In Balan ne-am intalnit cu Andrei din Piatra Neamt si dupa ce am facut pauza de masa am luat-o la pas toti 12 plini de voie buna spre Cabana Piatra Singuratica. La cabana am facut o lunga pauza, am urcat pe Piatra Singuratica, cunoscuta ca si Piatra Unica, am mancat, am stat la plaja, unii au si dormit si apoi pe la 3 am pornit spre varful Hasmasul Mare. Pe creasta vantul batea destul de tare dar peisajul era incatator, se vedeau foarte bine Ceahlau si Andrei ne-a lansat invitatia ca la vara sa mergem si-n muntele la baza caruia el locuieste. Din varf am pornit spre Poiana Alba, unde ne hotarasem sa campam. Dupa ce am balaurit putin prin padure am iesit in poiana, contextul era unul pitoresc, o poiana imensa cu vaci, oi si cai la pascut. Dupa ce ne-am instalat, Bogdan s-a dus si a cumparat lapte de la o stana, am strans lemne iar noaptea s-a lasat pe acorduri de chitara in jurul unui foc micut.

In a doua zi, dupa ce am plecat din Poiana Alba, am ocolit varful Hasmasul Mare si ne-am indreptat spre muchia din sudul Cabanei Piatra Singuratica. Drumul a fost relaxant, am povestit, am glumit iar pe muchie ne-am oprit sa mancam si apoi am facut un popas prelungit la soare, unde unii dintre noi chiar au adormit. Pentru a nu fi nevoiti sa ocolim prin drumul forestier care duce in Trei Fantani, de pe muchie am coborat pe un valcel spre Balan. Coborarea prin acest valcel a fost de o dificultate destul de redusa, doar cu putin grohotis. De la baza valcelului am mers un pic prin padure si apoi am iesit intr-o poiana mare iar de acolo am mers pe o muchie paralela cu cea care merge la Cabana Piatra Singuratica pana-n oras.

In concluzie a fost o tura mai pitoresca intr-un loc in care majoritatea participantiilor la tura nu au mai fost. Scopul acestei ture a fost acela de a cunoaste si alte locuri inafara de cele in care noi cei din depresiunea Brasovului ne blocam respectiv: Bucegi, Piatra Craiului, Piatra Mare si Postavaru.