Traseul: Zarnesti – Valea Crapaturii – Saua Crapaturii – Vf. Turnu – Carol Lehman – Cab. Curmatura – Prapastiile Zarnestiilor

Max si SiraMembri participanti: Oana, George, Carmina, Mihaela

Tura a pornit din dorinta Carminei de a-i arata verisoarei sale Mihaela – stabilita in Germania – o particica a Craiului. A fost prima tura pe munte pentru un catel orfan proaspat achizitionat de la un cabinet veterinar din Bucuresti de catre Mihaela.

Am pornit lejer pe drumul ce duce catre Valea Crapaturii bucurosi ca cerul e intunecat si ca nu murim de caldura. Am facut un mic popas in Saua Crapaturii si dupa cateva poze la Belvedere am continuat spre Vf. Turnu. 

Din pacate Mihaela si Carmina au trebuit sa renunte la tura si sa coboare pe la Botorog pentru a obtine o ultima adeverinta ce ii trebuia Mihaelei pentru a lua catelul in Germania. Birocratie romaneasca … 

Eu si George ne-am continuat tura si am urcat pe lanturi spre Vf. Turnu. Ici colo cateva petice de zapada innoroiata de parca iarna nu ar mai da semne ca vrea sa plece de tot din munti.

Pe Carol Lehman spre Curmatura am dat si de avenul Lehman utilizat recent ca si W.C. de catre turisti inventivi. Dupa o bere la Curmatura am pornit pe Prapastiile Zarnestiilor si am avut bafta sa prindem o ocazie care ne-a dus pana in centru si astfel am prins trenul de 17.

O tura mult asteptata care ne-a incarcat bateriile pentru o noua saptamana 🙂

Galeria foto