Traseu: Zarnesti, Coltii Chiliilor, Ref. Diana, Padina Popii, Vf. Padinii Popii, Vf. Turnu, Saua Curmaturii, Piatra Mica, Zanoaga, Fantana lui Botorog, Zarnesti 
Membrii participani: Oana, Andrei

Harta traseuIn primul rand as putea sa mentionez ca aceasta tura poate primi linistit numele de “BLESTEMUL TRENULUI” si asta nu pentru faptul ca poate noi am fost un pic aiuriti si adormiti ci si pentru ca trenul practic nu a vrut sa ne fie alaturi. Pentru un simplu tur-retur intre brasov si zarnesti am avut parte de trei intamplari tragi-comico-enervante: 
1. Trenul de 6:11 pierdut (un portofel buclucas uitat acasa).
2. Trenul de 8:07 gresita linia, intr-un final prins pe ultima suta de metri.
3. Trenul de 18:58 pierdut pentru ca noi eram informati ca pleaca la 19:08 de unde la 19:03 cand am ajuns in gara, ghici ce? Trenul nu mai era! Am avut totusi noroc de-o ocazie care a mai spalat un pic din oboseala si supararea pe care o acumulasem. 

Trecand peste povestirea trasnaiilor sa vorbim un pic si despre tura care a fost reusita din punctul meu de vedere. Plecati din centrul Zarnestiului pe la 9:15 am intrat pe drumul de Plaiu Foii la 9:30, drum de pe care ne am abatut curand intrand pe traseu marcat de Coltii Chiliilor (banda albastra) unde am ajuns in jurul orei 11:00. Aici am facut un mic popas la 11:15 plecand sa “recladim Diana”, surpriza refugiul Diana era deja renovat cu priciuri ingnifuge si un “iz curat de refugiu proaspat renovat”. Aici am avut placerea de a ne intalni cu un grup de cunoscuti care ne-au imbogatit cunostintele despre zona si anume ca exista o belvedere in apropierea refugiului (loc pe care noi nu il stiam). Am urmat o potecuta prin spatele refugilui si intr-adevar in scurt timp (~5 min) am ajuns la locul care s-a dovedit a fi minunat, admirand de aici Tamaselul (partea inpadurita), cat si Iezeru si Fagarasul.

La 12:15 fix am plecat de la Diana pe Padina Popii unde Oana aproape ca s-a luat la cearta cu grohotisul care o impiedica sa inainteze spre creasta. Ajunsi in creasta la 14:00 (Vf. Padinii Popii) am inaintat spre Vf.Turnu unde am ajuns de indata (14:20) si unde am mai facut si un popas. Coborarea pe Turnuri pana in Saua Crapaturii nu ne-a luat nici mai mult nici mai putin de o ora iar urcarea pe Piatra Mica la fel. Eram destul de obositi asa ca am facut un popas de 30 minute si la 17:00 si ceva am coborat in Zanoaga traseu solicitandu-ne destul de mult genunchii. 

Intre Zanoaga si Botorog ne-am dat seama ca suntem un pic in intarziere si am taiat de cateva ori poteca ca niste nerusinati ce suntem (RUSINICA!). Am ajuns totusi la timp la Botorog iar timpul de o ora si ceva, care ne-a ramas pana la plecarea trenului ne-a cam relaxat in asa fel incat am reusit sa-l pierdem. Noroc cu ocazia pe care am prins-o destul de repede.

Cu gandul optimist ca nu am reusit sa va plictisesc va urez
O ziulica buna!