19-21 iunie, Muntii Capatanii, Trofeu Vanturarita, obiectiv: CPNT sa intre in primele cinci cluburi. 
Acestea fiind zise ne-am intalnit vineri in gara pe la 12.30: eu, Cornel, Teo mica, Diana si Sorin de unde am luat acceleratul Bucuresti Nord-Timisoara pana-n Talmaciu. Timpul a trecut repede pana-n Talmaciu deoarece fiecare invata partea lui de teorie pentru concurs si ne ascultam intre noi. In Talmaciu am asteptam aproape o jumatate de ora si apoi am plecat spre gara Lotru cu personalul de Craiova. Trecand peste partea in care niste oameni ‘extrem de civilizati’ care mergeau intr-un tren in directie opusa cu noi ne-au stropit cu apa, totul a decurs bine. In Lotru trebuia sa asteptam cam 2 ore un autobuz care ne-ar fi lasat la 9 kilometrii de tabara, asa ca dupa ce am mai facut niste cumparaturi ne-am dus la ocazie.
Cam dupa jumatate de ceas de asteptat am fost luati de un nene aparent binevoitor care ne-a dus pana-n tabara si apoi ne-a cerut 100 de lei dupa ce noi ii oferisem doar 20. Dupa ceva discutii contradictorii Cornel i-a mai oferit inca 20 de lei.

Si iata-ne sositi la editia XXV a cupei Vanturarita in Muntii Capatanii, cantonul Repedea, 7 CPNT-isti: eu, Cornel, Diana, Teo mica, Sorin, Cristina Tulcea si Catalina, ultimile doua ajungand in tabara inaintea noastra, ele venind direct in Bucuresti. Dupa cum am precizat si mai sus obiectivul era sa ocupam una din primele 5 pozitii. Pozitia de sef de echipa mi-a fost atribuita de catre Cornel, care vrea sa promoveze o prima echipa pentru concursuri formata din membrii mai tineri si el sa poata incet, incet sa se retraga in a doua echipa, care va avea rolul sa puna presiune pe prima echipa si sa-i ambitioneze.
Zis si facut echipa de concurs fiind urmatoarea: eu, Cornel, Sorin, Diana si Catalina, o echipa in care erau 3 debutanti intr-un concurs organizat in cadrul federatiei.

Sambata, ora 6:30, ne-am trezit sa mai repetam cate ceva pentru teoretice, am mancat o supa si pe la 9 am intrat in competitie. La 9:50 am terminat testele si am plecat in traseul de regularitate, insotindune si Cristina cu Teo mica, doar ca ele erau inafara concursului.
Traseul a fost unul destul de lejer, plecarea s-a facut din tabara, apoi au urmat 7 kilometri pe un drum forestier care urca pe Valea Repedea dupa care s-a ramificat alt drum forestier, dar care de data asta era ceva mai abrupt si mai accidentat, care urca spre Stana Tarnovu Mic, unde era primul post de control. Pana aici am facut doua ore, cu o ora mai putin decat timpul limita. Ne-a fost verificata si semnata fisa de concurs si nu am mai poposit deloc si am plecat spre varful Tarnovul Mic.

Pe creasta dintre Tarnovul Mic si Tarnovul Mare peisajul era cu adevarat frumos si asftel se zarea in sud varful Ursu (2124), in sud-vest Muntii Parang, in nord Muntii Latorita si Muntii Lotru iar in est se putea zari lacul de acumulare Bradisor si Muntii Cozia. Pe varful Vartopu Mare (1846) ne-am oprit sa facem cateva poze, apoi am coborat in postul 2 unde urma proba de alpinism. La aceasta proba intrau in concurs la baieti Sorin iar la fete Diana. Sorin a reusit sa ocupe un binemeritat loc II iar Diana din cauza emotiilor si lipsei de antrenament nu a terminat proba. Cat timp au stau oamenii nostrii la coada la alpinism, adica vreo ora, noi restu am facut o pauza de masa.

Urmatorul post a fost la 15 minute fata de cel in care s-a sustinut alpinismul, in acest post verificandu-se echipamentul. Din pacate am fost penalizati din cauza ca nu aveam in trusa medicala pipa guedel si apropo pe calea asta: ’are cineva o blestemata de pipa guedel ca am nevoie saptamana viitoare la Montaniard si peste 2 la Monom’.
Din postul 3 a fost o lunga coborare pana inapoi in tabara. In tabara ajunsi am fost demoralizati de rezultatul de la teoretice unde nu am reusit decat un loc 2 la meteo, 4 la flora si la general locul 5.
Afara era o vreme caniculara, ne-am ascus de razele soarel pe prispa unei case parasite sau grajd, nu stiu exact, unde am mancat si am pus tara la cale. Pe o vreme asa de frumoasa nu puteam rata ocazia unei bai in apele ca de gheata a unui rau care izvoreste din inima muntelui. Asa ca a plecat la baie mai intai langa tabara apoi ne-a dus un fost CPNTist, care locuieste in Valcea si i-a ajutat pe cei de la Vaturarita la organizarea concursului, cu masina pe rau in sus, unde am gasit o cascada artificiala formata pe un dig si unde apa aveam cam 1,5 metrii.

Pe inserate ne-am pus sa repetam pentru cultural, era vorba ca Teo mica cu Diana sa cante la chitara, Catalina pregatise o poezie frumoasa, eu si Cornel ne gandeam la un umor dar la un momentdat mi-am dat seama ca nu prea avem ce sa cautam la cultural pentru ca fetele nu se auzeau deloc. Dupa cateva discutii in contradictoriu, am fost acuzat ca vreau sa le descurajez pe fete si astel nu am mai facut repetitiile, urmand sa ne decidem mai tarziu intrarea in cultural.

S-a lasat seara era vorba sa cantam doar amintire cu haiduci, a inceput culturalul si rand pe rand Vanturarita, Carpatia, FDC chiar si maestrii de la Verde se auzeau destul de incet fata de obicei, deoarece diametrul cercului de spectatori era mare. Ghinionul, s-au norocul, a fost ca am fost trasi la sorti ca sa intram ultimii in cultural, moment in care mai eram la foc doar eu cu Teo mica. 
Duminica, a treia zi, era o zi speciala deoarece implineam 20 de ani, era programata proba de cross montan. Eram cinci participanti dar, doar eu si Catalian punctam pentru general.Toti am ocupat locuri destul de bune: eu si Catalina am luat locul 3 si la individual dar si la echipe, Cornel a luat locul 4, la fel si Teo mica iar Sorin terminat pe locul 5.

Sfarsitul competitiei mi-a lasat un gust amar deorece dupa logica mea trebuia sa ocupam locul 2 pe echipe la cross, deorece baiatul care a luat locul 2 cu echipa a iesit pe 7 la individual, dar nu vreau sa mai continui cu aceasta discutie. Alt lucru negativ al acestui concurs a fost acela ca s-a premiat doar rezultatele pe echipa si nu si cele indiviuale si astfel Sorin cu toate ca a luat locu 2 la baieti, nu a primit nici macar o diploma la alpinism. O bila neagra adusa acestei noi federatii(FRTE) care se doreste a fi mai buna ca cea veche (FRTS).

Din tabara ne-am impartit in mai multe grupuri pentru a ajunge in gara Lotru si respectiv cele 2 care stau in Bucuresti, in Ramnicu Valcea.
In gara Lotru ne-am intalnit cu un grup numeros de cercetasi de prin toata tara care avusesera o tabara pe undeva pe langa Brezoi.Iar in gara in Talmaciu, unde am schimbat trenul, ne-am imprietenit cu un grup de 5 cercetasi din Brasov cu care am cantat tot drumul in continuu. La un moment dat cand a venit nasu si m–am dus in alt compartiment sa aduc biletele si mi-au facut toti o surpriza cantandu-mi ‘La multi ani’.
Am facut schimb de contacte, si ne-am spus ca poate o sa ne mai vedem sa facem vreo tura impreuna.
Pentru ca a avut intarziere trenul a ajuns la 23.15 in gara in Brasov si pana-n steagu m-a dus tatal unei fete din grupul de cercetasi dar am avut ghinion doarece exact cand am ajuns la sensul giratoriu pleca si ultimul autobuz spre Sacele si astfel am fost nevoit sa merg pe jos acasa.

Si astel s-a incheiat o iesire, zic eu reusita, in care au aparut oameni noi, care ar putea reprezenta cu succes CPNTul, dar care mai au multe de invatat pentru a ajunge la valoarea celor vechi, aici in grupul celor care mai au multe de invatat incadrandu-ma si eu. 
A, da si obiectiv indeplinit locul 5 la general!