6 octombrie 2007, o sambata mohorata, rece si ploioasa. Impreuna cu Victor, urcam ingandurati in personalul de Zarnesti. Incercam sa parem veseli, ascunzandu-ne gandurile ce ne bantuiau de seara trecuta….se va amana maratonul sau nu. Oricum avea sa fie greu mai ales din pricina vremii.

    Ora 9…un sfert de ora pana la start. Inca nu incetase sa ploua insa cu toate acestea s-au adunat la start aproape 100 de participanti.

Image     Noi concuram la categoria 19-29 de ani unde sunt 40 de toti. Startul e…nebun!!!…toti alearga sustinut de parca au uitat ca totusi sunt 38 de km  cu 2000 de metri diferenta de nivel. Victor pleaca ca din pusca alaturi de grupul fruntas…insa la Gura Raului realizeaza ca e un ritm criminal si incetineste dozandu-si energia. Eu alerg alaturi de Ciulei Ioana (castigatoarea maratonului la feminin) si Cristi Tutunea stiind ca cei doi fac o cursa strategica.

    Dupa Fantana lui Botorog, traseul se lanseaza intr-un urcus sustinut catre satul Magura…unde doar cei antrenati mai reusesc sa-l parcurga in ritm de alergare. Ne insiram toti de-a lungul ulitei satesti…reusind printre franturi sa mai arucam o privire asupra privelisti minunate a zonei. Treptat…depasesc pe Catalin de la Trubadurul Galati…apoi pe Mihut de la Truly Bucuresti…ca inainte de zona La Table sa-l ajung din urma pe Cristi de la Albatros (unul dintre cei mai buni la cros in FRTS). Vremea tine cu noi…ploaia a incetat si easte racoros numai bine de alergat.

    Dupa 2 ore si 40 de minute ajung in Saua Funduri pe locul 19 la categoria noastra…insa la interval de doar 15 minute de zona locurilor 8-10. Undeva mai in spate ajunge si Victor dupa 2 ore si 59 de minute pe locul 25.

    Incepe coborarea…dar si calvarul pentru mine. Din cauza unei strategii proaste, sau mai bine zis fortand prea tare la inceput in lipsa unor saptamani fara antrenament, am inceput sa am crampe asa ca pentru mine cursa pentru un loc in frunte se terminase.

    S-a coborat pe valea Urzicii…zona Marelui Grohotis…zona Umerilor Pietrii Craiului…pana la Spirlea si apoi in Plaiu Foii.

    Am mai pierdut o pozitie pana in Plaiul Foii ajungand pe locul 20 dupa 4 ore si 53 de minute. Victor a recuperat foarte mult si a ajuns pe 22 cu 4 ore si 55 de minute.

    Ne-am mai energizat un pic datorita sponsorului concursului…si am dat atacul catre "Diana". Diana nu s-a lasat asa usor batuta…asa ca am mai facut  o ora si un sfert pana acolo. A urmat coborarea spre Coltii Chiliilor…si apoi curba de nivel catre Zarnesti.

    Victor s-a lansat rapid catre final pentru a mai castiga cateva pozitii…astfel ca la sosire a ajuns al 19 lea cu 7 ore si 2 minute imediat dupa Cristi de la Albatros.

    Mai tarziu…am reusit sa ajung si eu al 23-lea cu 7 ore si 38 minute.

    O cursa grea…de anduranta…in care CPNT-ul a avut doi reprezentanti care au facut o cursa buna (mai ales Victor, FELICITARI!!!). Speram ca la urmatoarea editie…sa fie si mai bine?