Articol aparut in Transilvania Expres, sambata, 27 mai 1995

Ieri, la Brasov, au debutat lucrarile celei de-a treia Conferinte Nationale pentru Protectia Mediului prin metode si mijloace biologice si biotehnice, fiind vernisata expozitia "Mediul inconjurator si viata", deschisa la sala Arta pana in data de 9 iunie. La aceasta expozitie participa : Asociatia Filatelistilor, Societatea de Ornitologie, Protectia Pasarilor si a Naturii, Agentia pentru Protectia Mediului, Cercetasii Romaniei, Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov, Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural Bran, Speo Silex, Plafar Brasov, Bio Prems, AAG Brasov, si cuprinde afise, fotografii si obiecte ce reprezinta crampee din natura, dorind sa atraga atentia asupra pericoului ce planeaza asupra existentei unor anumite specii de plante si animale, care in viitor, datorita distrugerii lor ar putea fi vazute numai in fotografii.

Munca depusa de cei ce au realizat expozitia (in special APM filiala Brasov) a fost apreciata de numarul mare al participantilor ce au aratat un viu interes fata de exponate. Deschiderea festiva a Conferintei a avut loc in Barul de noapte al Hotelului Aro Palace, fiind prezentate referat de interes general.

Manifestarea va continua maine, cand vor avea loc sedinte pe sectii la sediul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere, incepand de la ora 800.

Duminica vor avea loc prezentari de afise, iar la ora 1100, in Sala Festiva a Liceului A. Saguna, se va desfasura festivitatea de inchidere a lucrarilor conferintei.

Cristina Antonie