Participanti: Oana, Cornel, Balan si Andrei
Traseu: Predeal – Poiana Izvoarelor – Pichetul Rosu – La Prepeleac – Vf. Bucsoiu – Vf. 
Omu – Vf. Gutanu – Vf. Batrana – Vf. Strungile Mari – Saua Strunga – Cabana 
Padina – Saua Laptici – Cabana Piatra Arsa – Jepi Mari – Busteni 
Plecare: cu personalul de 8:09 din gara Brasov

Si s-a intamplat ca vineri dimineata am pornit impreuna cu Andrei, Cornel si Balan in Bucegi intr-o tura ce viza parcurgerea unei portiuni din traseul de Marathon 7500 ce urma sa-l organizam in perioada 16-19 iulie.

Traseul nostru a inceput din Predeal cu un “stop pit” la cabana Poiana Izvoarelor pentru o gustare si pentru a mai discuta putin traseul maratonului si oamenii care vor sta in posturi. Am trecut prin Pichetu Rosu si undeva pe traseul spre Prepeleag s-a pornit o ploaie cu grindina de care ne-am adapostit sub un palc de brazi si am asteptat cuminti sa treaca. Grindina s-a oprit insa ploaia mocaneasca nu dadea semne sa se lase cu una cu doua asa ca ne-am continuat drumul ca niste pisici ude. Aveam tot timpul din lume sa ne uscam pentru ca tura era una lunga.

Pe urcarea pe Bucsoiu a fost lunga si al naibii de enervanta: cararea o ia la un moment dat in sus si se poticneste asa ca daca te intorci nitel vei vedea ca daca sari peste trunchiul unui copac doborat prinzi urma marcajului din nou 🙂
Si dai prin jnepeni uzi si balarii demne de maceta pana in creasta. Hop sarim pe portiunea de cocot amenajata cu lanturi si gata! … am ajuns sus. Sa tot stai si sa te odihnesti si sa te multumesti doar sa privesti in jur … dar daca voiam sa ajungem pe lumina la ref. Strunga trebuia sa pornim asa ca dupa un sandvis (noi astia de neam cepepenisti suntem mari mancai) am pornit din nou la drum.

Spre Vf. Omu am zarit pe un tanc si o capra neagra cu puiul ei insa nu am zoom meserias si poza nu e concludenta. La cabana Omu am intrat sa bem un ceai, un vin fiert ceva sa ne mai intremeze pentru ca afara deja se simtea cum iti intra frigul in oase.

Dupa pauza de masa (v-am spus ca suntem mancai mari) am coborat si am mers pe curba de nivel. Am trecut de Mecetul Turcesc, Vf. Doamnele si Vf. Gutanu. Pana spre Vf. Batrana marcajul juca “de-a v-ati ascunselea” dar drumul nostru era clar ca lumina acelui sfarsit de zi 😛

Tot drumul de la Vf. Coltii Tapului pana la Vf. Strungile Mari si pana la refugiu aveam o dorinta de a-mi pune fundu jos si de a spune ca nu mai vreau sa ma ridic de acolo insa am continuat … catinel catinel si iata ca la 20:50 am ajuns la refugiul Strunga exact la timp pentru ca deja amurgul isi punea pecetea. 

Ca de fiecare data slana si ceapa au fost delicatesea de la masa incropita pe masuta de lemn iar supa calda ne-a dat puteri macar inca o ora doua de sporovait ascultand muzica folk la telefonul lui Balan pana ce somnul sa ne ademeneasca rand pe rand.

Tura s-a dovedit lunga si istovitoare intrucat am dormit pana la ora 11:00 :))
Dupa micul dejun fara de care nu ne-am fi pus pe drumuri, am dat-o de vale pe poteca de deasupra stanii si ajunsi la cabana Padina ne-am cinstit cu o ciocolata calda. Am trecut prin Saua Laptici si am ajuns la cabana Piatra Arsa, pe langa salvamont si am coborat pe Jepii Mari in Busteni.

Ca si precizare privind refugiul Strunga: cand am ajuns arata de parca ar fi fost vandalizat: focul facut exact langa cabana, gunoi imprastiat peste tot in jurul cabanei, inauntru afisele cu informatii generale legate de fauna si flora din parc erau facute franjuri iar geamurile erau sparte si pe jos erau cioburi. In schimb cand am stat in post la maraton nu mai erau gunoaie si podul a fost amenajat pentru a se dormi in caz de nevoie.

 

Galeria foto