Plecare –Sacele(Turkes) ora 9:30

Sosire – Cabana Dambu Morii ora 18:30

Traseu –  Sacele(Turkes) – Valea Morii – Cele 7 Izvoare – Curmatura Turkes-ului – Valea Musatului – Vf. Ieremia – Pestera de Gheata – Cabana Piatra Mare – Prapastia Ursilor – Dambu Morii (pe drumul Familiar)

Membrii participanti: Alina, Irena, Bogdan, Ioana, Andrei din  Piatra Neamt, Smendre, Duracel, George, Oana, Andrei.

Desi vremea nu a fost nu tocmai favorabila am reusit sa ne strangem zece membrii pentru a face o tura pe care eu as caracteriza-o ca fiind una usoara si linistitoare fara nici un fel de obstacol de natura tehnica.

Am pornit in traseu pe la ora 9:30 de undeva din Sacele mai exact din satia Turkes pe strada Morii. In scurt timp, aproximativ 20 minute, am lasat in urma si ultima casa si am intrat in padure pe serpentinele ce duc la cele 7 Izvoare. A urmat un mic urcus de 10 minute si am ajuns in Curmatura Turkes-ului, de unde daca nu ne-ar fi impiedicat ceata am fi avut o frumoasa priveliste a Brasovului. De aici dupa ce am urcat si am coborat cateva delulete am ajuns pe Valea Musatului unde am facut si primul popas pentru a manaca cate ceva. Imediat ce s-a inchieiat aceasta vale a urmat o poteca, pe curba de nivel, destul de lunga si plictisitoare dar cu toate acestea nici unul nu si-a  pierdut rabdarea si am ajuns dupa vreo doua ore la Pestera de Gheata. Am facut cateva poze si ne-am continuat drunul pana la Cabana Piatra Mare unde ne astepta Ciri si unde am fost intampinati de cei trei caini ai cabanierului. Dupa ce am mancat si ne-am incalzit  cu ceaiul fierbinte pe care l-am servit de la cabana am hotarat si traseul de intoarcere si anume Drumul Familiar. Am plecat de la cabana pe la ora 16:30 si dupa un mic popas la Prapastia Ursilor am ajuns la Cabana Dambul Morii dupa aproximativ doua ore.     

Cu gandul optimist ca nu am reusit sa va plictisesc va urez
O ziulica buna!