Articol aparut in Transilvania Expres, luni, 22 iulie 1996
Clubul pentru Protectia Naturii si Turism – Brasov (CPNT) organizeaza in perioada 19 iulie – 3 august a XXII-a tabara de refacere a traseelor turistice din masivul Piatra Craiului. Tabara va fi amplasata in vecinatatea cabanei Plaiul Foii. Participa reprezentanti ai Primariei Zarnesti, Salvamont Zarnesti si Ocolul Silvic Zarnesti.

Turism si educatie ecologica la Plaiul Foii

Ieri, in organizarea Clubului pentru Protectia Naturii si Turism (CPNT) Brasov si in prezenta reprezentantilor Primariei, ai Salvamont-ului si ai Ocolului Silvic din Zarnesti, in vecinatatea cabanei Plaiul Foii, a avut deschiderea celei de-a XXII-a tabere de refacere a traseelor turistice in Masivul Piatra Craiului. Infiintat in 1973, CPNT desfasoara activitati de turism ecologic, protectia mediului si educatie ecologica. Actiunea de la Plaiul Foii se inscrie in cadrul proiectului "Piatra Craiului – Parc National", demarat in anul 1990, cand – prin Ordinul nr. 7/90 al Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului – Piatra Craiului a devenit Parc National.

In cadrul aceleiasi tabere, organizata in perioada 19 iulie – 3 august, pe langa refacerea marcajelor, mijloacelor de orientare si a adaposturilor turistice, CPNT isi propune si inceperea actiunii de igienizare a versantului nord-vestic.

Laura Burlacu