Seaca Caraimanului

Cand : 15-08-2010

Cine: eu , Andrei , Iulian si Alex

Traseu : Busteni – Valea Seaca a Caraimanului- Braul Portitei – Jepii Mici -Busteni

De ceva timp , nu am mai facut o tura calumea , cu atatea concursuri , nu mi-a mai ramas nici un weekend liber . Defapt am mai facut ture , dar in cadrul concursurilor , cu arbitrii in posturi , cu timpi limita , cu traseu prestabilit . Cum treaba pe acasa , m-a cam retinut in oras , si nu am putut pleca si eu in tabara de vara CPNT , in Cheile Carasului , mi-am propus sa fac duminica ceva tura . Intai ma abordeaza Iuli , ca are chef de ceva tura de bitza , eu ii zic ca nu am chef de bitza si ramane ca facem tura . Apoi m-a cautat si Alex , ca are si el chef de ceva tura , bun pai atunci hai ca mergem .

 

Crai , Bucegi … , hmmm , pana la urma ramane Bucegi . Ma gandeam la ceva dintre Braul Portitei – Valcelul Mortului sau Seaca dintre Clai – Braul lui Raducu . Cum n-am chef sa fac o tura prea lunga , ci una asa , mai lejera , hotaram sa plecam cu trenul de 8 .

 

Ma trezesc pe la 7 fara 20 , si vad ca m-am sunat Andrei din Piatra Neamt pe la 2 , si ca mi-a dat si mesaj . Spunea ca a auzit ca fac tura si ca ar veni si el . Il sun , il trezesc si-i spun ca ne vedem in trenul de 8 .

 

Pe autobuzul de Sacele ,m-am intalnit cu Iuli si Alex  . Trenul de 8 , ca de obicei are intarziere vreo ora , si astfel pe la 9 eram si noi in tren . Ne intalnim in tren cu Andrei  , zicea ca ar vrea sa mergem pe Seaca dintre Clai , insa mie prin cap mi-a trecut Seaca Caraimanului . Pana la urma ne hotaram ca sa urcam Seaca Caraimanului , apoi continuam cu Valcelul Mortului , dam la Cruce si coboram pe Valea Alba.

 

In gara m-am intalnit cu Zen si Sergiu , niste prieteni mai vechi ,  cu care mergeam pe munte inainte sa intru in CPNT .

 

Pe la 11 eram pe partia de schi , deci e la 11 si 10 am intrat pe vale .

Saritoare dupa saritoare , tot castigam diferenta de nivel . Alex era pentru prima dat pe un traseu de genu si Iuli era pentru a doua oara , deci am inaintat destul de greu . Traseul a fost foarte fain , chiar imi doream pustietate , liniste , peisaje unice . Am avut parte si de capre negre si de flori de colt .

Eu si Andrei prin firul principal , Alex si Iuli , mai pe stanga , mai pe dreapta , mai o mana de ajutor si astfel am ajuns si in Poiana Vaii Seci.

 

Din Poiana Vaii Seci ,planul initial era sa continuam spre Cruce , prin Valcelul Mortului . Pana la intrarea spre Brana Portitei facusem 4 ore iar pe ultimele portiuni ne-am miscat foarte greu , deoarece pe Alex il ajunsese oboseala . Vazand cat de mult a scazut ritmul , ne-am dat seama ca o sa mai facem mult pe Valcelul Mortului si astfel ne-am sfatuit cu totii si ne-am hotarat sa ne retragem pe Brana Portitei si astfel prindem si trenul de 7 .

 

Decizia fiind luoata , am continuat pe Braul Portitei , am trecut si pe la Portita si apoi am dat in Jepii Mici , unde fost si noi asimilati de restul civilizatie.Pe cat parea Seaca de pustie si cat era de liniste pe atat de galagioasa si plina de civilizatie era Valea Jepilor.

 

Pe la 6 jumate am ajuns si-n Busteni , ne-am luat bilete, am baut o bere si pe la 8 si ceva am luat trenul de 7 spre Brasov .

 

In concluzie a fost o tura relaxanta , care m-a scos un pic din traiul cotidian si din stresul concursurilor .

 

Balan Silviu

http://tanar-si-liber.blogspot.com/