In acest sfarsit de iarna, mai exact in perioada 23 februarie – 1martie 2008 Clubul pentru Protectia Naturii si Turism a organizat tabara de iarna la Cabana Urlea – Muntii Fagaras. Stiind ca doar anexa (care este de fapt cabana veche) ar putea fi folosita, membrii CPNT au hotarat s-o puna la punct pentru a o face locuibila macar pentru saptamana sederii in tabara.

Acestea fiind spuse, n-am mai stat pe ganduri si am format o echipa care sa pregateasca cele necesare. In week-endul 14-15 februarie 12 CPNT-isti au urcat cu toate materialele necesare (folie, cuie, capsator, drujba, topor, silicon), reusind sa remedieze acoperisul, sa curete hornurile, sa puna in functiune sobele, sa repare geamurile si sa pregateasca lemne de foc din doboraturile aflate in preajma cabanei. Am facut functionale trei camere: doua din anexa (una de 10 locuri si una de 35 de locuri) si una din cabana noua (4locuri).

In caz ca va aflati in zona nu va feriti sa puneti umarul pentru a imbunatati situatia cu cat puteti. La toate acestea vreau sa adaug ca, desi “parasita”, Urlea ar mai fi in stare sa adaposteasca muntomani daca niste sa le spunem nesimtiti (ma voi feri sa folosesc cuvinte mai grele) nu si-ar fi gasit placerea in a o devasta.