La fel ca in fiecare an, Clubul pentru Protectia Naturii si Turism organizeaza in ultima saptamana a lunii februarie Tabara de Iarna CPNT

Tabara va avea loc in perioada 25 februarie 2013- 03 martie 2013, iar locul de anul acesta va fi Cabana Cuca – Muntii Iezer

Taxa de participare este de 65 lei pentru cei care vor participa toata perioada, bani care acopera costul mancarii. Pentru cei care nu vor veni toata perioada taberei taxa va fi 11 lei/zi. Cazarea va costa 20 de lei / noapte.

Cabana Cuca se gaseste situata la 1175 m altitudine la poalele muntelui Gradisteanu din Masivul Iezer – Papusa, pe malul drept al paraului Lespezi, la 100 m in amonte de confluenta acestuia cu paraul Tambura.

 

Transportul se va realiza cu autoturismele personale. Din DN73 Campulung – Brasov, la iesirea din orasul Campulung, imediat dupa podul peste raul Targului, in intersectia semaforizata se face la stanga (dreapta pt cei ce vin dinspre Brasov) prin comuna Leresti, apoi catunul Pojorata, barajul si lacul de acumulare Rausor si dupa aproximativ 13 km se ajunge la cabana Voina. Aici se poate lasa masina. De aici mai sunt de mers inca o ora (4 km) pe jos pana la Cuca, cu mentiunea ca la bifurcatia drumului de la casele din Plai se urmeaza firul din dreapta (valea Cuca). CPNT va asigura transportul doar in functie de autoturismele disponibile.

Pe toata perioada taberei, se vor efectua ture montane, de diferite dificultati, cursuri practice (schi de tura, schi alpin, tehnici speo-alpine, orientare turistica), cursuri teoretice (zona, echipament, producerea avalanselor, meteo, alpinism, prim ajutor, orientare turistica), concursuri interactive de verificare a deprinderilor dobandite si probe surpriza.

Principala activitate va fi schiul de tura si majoritatea turelor se vor face pe schiuri. De aceea este recomandat ca fiecare participant sa detina propiul echipament de schi de tura (schiuri, legaturi specifice, bete, clapari specifici si piei de foca). Exista posibilitatea de imprumut (in functie de posibilitati) sau de inchiriere a echipamentului de schi de tura.

Programul definitiv al taberei se va stabili la fata locului in functie de vreme. Intr-o zi se pot efectua mai multe ture, de grade de dificultate diferite.
Traseele turelor vor fi:
Cab. Cuca- Șaua Grădisteanu-Varful Păpușa( 2391m)-Retur; dificulate ușoara;
Cab. Cuca-Cab. Voina-Lacul si Refugiul Iezer-Retur; dificulate ușoara;
Cab. Cuca- Plaiul lui Pătru-Curmătura Bătrânei- Vf Roșu(2469m)- Vf Iezerul Mare (2462m)- Crucea Ateneului- Lacul si Ref. Iezer-Cab. Voina- Cab. Cuca; dificultate medie;
Cab. Cuca-Cab. Voina-Saua Țefleică-Piscul Ars-Saua Gradișteanu- Cab. Cuca; dificultate medie;
Cab. Cuca- Vf Păpușa- Muchia Dracsin-Lacul Pecineagul-Tămaș-Muchia Cascoe- Vf. Păpușa-Cab. Cuca; dificultate sporita;
Cab. Cuca- Vf Păpușa-Spintecatura Păpușii- Curmătura Bătrânei- Vf Roșu(2469m)- Vf Iezerul Mare (2462m)- Crucea Ateneului- Muchia Vacarea- Cab. Voina-Cab. Cuca; dificultate sporita;

ECHIPAMENTUL OBLIGATORIU INDIVIDUAL:
Bocanci (cu talpa aderenta)
Bete telescopice/ Piolet
Sac de dormit
Izopren
Rucsac mare, pentru transportul echipamentului, pentru intreaga perioada a taberei
Rucsac mic (pentru ture)
Lanterna (preferabil frontala)
Ochelari de soare
Fluier
Dulciuri (ciocolata, bomboane etc.)
Vesela (cana metalica, farfurie / castron, lingura, cutit)
Recipient de 2 litri pentru apa (PET, bidon, water-bag, etc)
Haine:
geaca impermeabila
3 tricouri
5 perechi sosete
o bluza din polartec / fleece
pantaloni lungi
parazapezi
caciula
incaltaminte lejera pt purtat in zona taberei (adidasi, sandale etc)
Ziare (pentru uscat bocancii)
Acte de identitate

ECHIPAMENT OPTIONAL:
Schiuri de tura (schiuri, legaturi specifice, bete, clapari specifici si piei de foca)
Busola
Bautura (ceai, cafea etc :))
Accesorii pentru igiena (sapun, periuta de dinti, prosop etc.)
Echipament alpinism
Aparat foto
Bete telescopice
Piolet
Coltari

REGULAMENT DE TABĂRĂ
Pentru buna desfăşurare a taberei toţi participanţii trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, astfel eventuale probleme apărute vor fi soluţionate într-un timp scurt şi fără a afecta programul taberei.
1.Drepturile participanţilor:
să participe la cursurile teoretice şi practice
să folosească echipamentul pus la dispoziţie, dar numai cu acordul şefului de tabără
să pună întrebări, să ceară lămuriri.
pot opta pentru neparticiparea la diferite activităţi care vor avea loc pe parcursul taberei
pot părăsi tabăra, dar pentru siguranţa lor vor trebui să respecte condiţiile impuse de şeful de tabără
să iniţieze acţiuni propri, dar numai cu acordul şefului de tabără şi respectând condiţiile impuse de acesta. Aceste condiţii sunt necesare pentru a asigura siguranţa participanţilor la tabără.
2. Obligaţiile participanţilor:
Să asculte de indicaţiile şefului de tabără şi de persoanele pe care acesta le-a investit cu o anumită autoritate.
În momentul în care şi-au dat acordul că vor participa la o anumită acţiune retragerea nu va fi acceptată decât în situaţii absolut excepţionale şi numai cu acordul şefului de tabără şi în condiţiile impuse de acesta, sau ale organizatorului acţiunii respective.
La acţiunile la care participă sunt obligaţi să respecte cu stricteţe indicaţiile organizatorului, în caz contrar pot fi excluşi din acţiunile respective dacă organizatorul acţiunii consideră necesar acest lucru.
Să păstreze curăţenia în cabană şi în jurul acesteia.
Să anunţe organizatorul de tabără dacă suferă de vreo afecţiune sau în momentul în care s-au îmbolnăvit sau s-au lovit în diferite activităţi.
Să-i respecte pe ceilalţi participanţi la tabără, divergenţele personale vor fi rezolvate în afara programului taberei.

Confirmariile si plata baniilor pentru mancare se vor face pana in data de 21 Februarie la organizatorul taberei.

Pentru mai multe detalii, confirmari si plata apelati la organizatorul taberei: Balan Silviu, telefon: 0765-238220.