Articol aparut in Monitorul de Brasov, miercuri, 19 iulie 2000 Incepand de maine, pana pe 3 august, Clubul pentru Protectia Naturii si Turism (CPNT) a organizat Tabara pentru protectia habitatelor din Parcul National Bucegi. in jur de 40 de tineri, membrii CPNT, vor reamenaja potecile turistice degradate, vor face replantari de-a lungul traselor turistice, vor repara sau reconstrui podetele distruse. Proiectul va cuprinde partea vestica a Parcului National Bucegi, si anume Valea Bangaleasa – Valea Grohotis – Varful Batrana precum si Valea Simon -Valea Gaura. La realizarea acestor obiective studentii brasoveni, membrii ai clubului, vor colabora in primul rand cu Centrul de Ecologie Montana Moeciu, cu Romsilva, Agentia de Protectie a Mediului, Casa de
Cultura a Studentilor Brasov.
Obiectivele proiectului sunt cresterea numarului de turisti in Valea Bangaleasa, diminuarea fenomenului de disparitie a unor specii de animale si plante, imbunatatirea gradului de siguranta oferit turistilor, prin reamenajarile de poteci si podete, precum si mediatizarea spiritului ecologic in randul potentialilor turisti.
Tabara organizata de CPNT se incadreaza in actiunile obisnuite organizate in fiecare an incepand din anul 1973, avand menirea de a contribui la protejarea naturii precum si la respectarea ei printr-un turism sanatos.
Membrii clubului ii invita pe brasovenii iubitori de natura sa vina in tabara la sfarsitul lunii, in zilele de 29 si 30 iulie.